Het weekend van de indoors.

Gloria Atletiek reist heel Nederland door

NK indoor D junioren in Apeldoorn
Het was nog donker op zaterdagochtend 17 januari. Maar toch reed er al een auto vanuit Baarle richting Apeldoorn voor de Nederlandse kampioenschappen D junioren. Evelien was geselecteerd om deel te nemen aan het onderdeel verspringen. Na 1,5 uur rijden stonden we dan eindelijk op de parkeerplaats van de immense Omnisporthal. Na de officiële aanmeldingen en andere administratieve handelingen vielen de monden van Evelien en trainer Koen letterlijk open. Niet normaal wat zag die topsporthal er supergaaf uit. Hier wilde Evelien wel eens laten zien wat ze allemaal wel niet kon. Was de wedstrijdhal al een hele belevenis, het warming up gedeelte mag er ook zijn. Na een goede warming up was het tijd om zich te melden in de callroom. Vanaf daar mochten de trainers er niet meer bij zijn. Om 11 uur was het dan zover. De 2 supporters (moeder Mariëlle en trainer Koen) die vanaf de tribune mochten gaan kijken naar het spektakel, zaten vol spanning. Zou Evelien zich tijdens de kwalificatie ronde zich kunnen plaatsen voor de finale. Met een hele ceremonie werden de atleten naar het onderdeel gebracht. Even de aanloop uitzetten en de wedstrijd was dan eindelijk begonnen. Wie de meeste stress had (Evelien of de supporters) weten we niet, maar na 3 sprongen was het duidelijk. Evelien mocht naar de finale van het verspringen. Na enkele uren wachten, stond de finale te beginnen. Met zweet in de handen werd er op de tribune heel te tijd gerekend en gehoopt. En dat was toch niet voor niets. Evelien behoort dus tot de beste 12 van Nederland. Deze 12de plaats smaakt naar meer. Het komende jaar gaat ze nog harder trainen samen met haar vriendinnen zodat niet alleen Evelien door de selectie komt, maar ook de rest van haar groep. Dames, jullie weten wat jullie dus te doen staat.

NK indoor C junioren in Apeldoorn.
Op zondag was het de beurt aan Jolien, Jolien Sprong 1.45 meter en behaalde daarbij een 9e plaats. Een mooi resultaat, maar helaas ging de lat voor Jolien niet hoger, wat ze natuurlijk wel gehoopt had.

Indoor in Dongen
Afgelopen zondag was Gloria Atletiek te gast bij de indoor van Atledo in Dongen. We hadden er zin in, met maar liefst 20 atleten gingen we deelnemen. Een trainer kun je blij maken, door mee te doen aan een wedstrijd. Daar trainen we voor! Om te laten zien wat we kunnen! Op wedstrijden zien we ook weer waar we bij de training op moeten gaan letten. Wat is nog moeilijk, wat gaat goed. De ochtend was gereserveerd voor de pupillen. Met maar liefst 5 pupillen die voor de allereerste keer meededen aan een wedstrijd, liep de spanning toch wel wat op. Claudi probeerde de pupillen gerust te stellen. Gelukkig ging de wedstrijd snel van start, waardoor de zenuwen al snel wegebde.
Dion was de eerste die figuurlijk van start moest bij de sprint. Twee pogingen, dat is fijn. Want de eerste keer moet je toch even wennen. De meiden gingen van start met kogelstoten. Lobke liet zien, dat ze toch wel wat talent heeft geërfd van haar moeder. Bij het hoogspringen, hoorde Myrthe alle wijze en positieve opmerkingen van Claudi aan en vroeg al snel of Claudi het zelf ook kon!? Femke deed ondertussen gewoon haar ding. En had liever dat niet mama, maar andere ervaringsdeskundigen haar hielpen. Imke heeft al de nodige wedstrijdervaring. En ging naar huis met zilver. Bij de B pupillen deden de zusjes Femke en Sanne hun ding. Papa Hans weet inmiddels hoe het werkt en begeleidde de dames. Valerie stuiterde ondertussen de wedstrijd door. Dewi was de enige A pupil die meedeed aan de wedstrijd en ook voor Dewi was het haar eerste wedstrijd. Maar het smaakte duidelijk naar meer. De broertjes Martijn en Michiel, die weten het wel. Trainer (ome) Koen, begeleidde hen. En op hun beurt, stelde de broertjes de andere atleten weer gerust en hielpen daar waar nodig. Want Koen en Claudi kunnen nou eenmaal niet overal tegelijk zijn. Papa Erwin blijkt zich ondertussen te ontpoppen tot een ware trainer (al heeft hij het zelf nog niet helemaal door). Erwin deed ’s middags ook nog zelf mee aan de wedstrijd.
De ochtend vloog voorbij, met een lach en een traan. Sporten is soms gaan tot het uiterste. Soms doet het pijn, soms is het fijn. Maar gaandeweg de ochtend bleken de atleten er steeds meer plezier in te krijgen. Er was zelfs tijd voor een spelletje. Aan het eind van de ochtend kwamen onze junioren. Wat waren onze pupilletjes trots op het feit dat hun trainers Claudia en Laura ook meededen. Het liefst waren ze nog blijven kijken. Maar helaas dat feestje moest bewaard blijven voor een volgende keer. Naast Erwin, stonden er in de middag nog 8 atleten aan de start van de indoor. Ook al was Quinn de enige mannelijke junior vanuit Gloria, hij liet zich niet kennen. Met weer een mooie 1.20 m bij het hoogspringen liet hij heel wat concurrenten achter zich. Quinn, de trainers zijn echt trots op jou. Ga zo door en laat zien wat jij allemaal wel niet kunt.

Bij de D junioren meisjes is Gloria meestal wel goed vertegenwoordigd. Ook dit keer. Met aan de start, Gitte, Gitte, Itske, Evelien en Anouk was de rest van het deelnemers veld gewaarschuwd. Voor Evelien was het al weer de 2de wedstrijd van dit weekend. Met een 2de tijd bij de sprint, een 3de plek bij kogel ging ze lekker van start. Helaas bleef dit keer het hoogspringen wat achter. Anouk haar dag begon met 2 uitslagen telkens rond de 5de plek. Maar tijdens het hoogspringen liet ze zien dat ze niet alleen goed kan crossen. Ze won het hoogspringen met 1.45 m. Voor haar een nieuwe PR en een evenaring van het clubrecord. Ze eindige in het eindklassement op de 2de plek.

Gitte Wilmsen kennen we als een atleet die lekker met de Subtop mee draait. Elke wedstrijd heeft ze wel een onderdeel waar ze dan enorm mee uitschiet. Dit keer was dat hoogspringen. Voor de zekerheid begon ze maar op 1.05 m. Ja, want misschien kom ik wel niet over de 1.15 m. was haar redenering. Uiteindelijk sprong ze gewoon 1.35 m. en werd 3de bij het hoogspringen. Samen met Gitte Wilmsen kwam ook Itske naar de wedstrijd in Dongen. Met het vervoer ging het even niet zo goed, maar dat mocht de pret niet drukken. Iedereen die Itske kent weet dat ze altijd als geeft om zo goed mogelijk te presteren. En de prestaties zijn er dan ook zeker. De ene keer gaat het hoogspringen iets minder, maar dan gaat kogel weer beter en tijdens een andere wedstrijd kan dat weer andersom zijn. Hoe dan ook, Itske geeft nooit op tijdens een wedstrijd. Hieraan kun je zien dat ze een echte sportmeid is. Gitte Frijters is er ook altijd bij. En waar Gitte is, daar is veel plezier in de sport. Op de momenten dat er gepresteerd moet worden, dan zoekt ze iets om zich kwaad over te maken zodat haar prestaties dan toch weer net wat beter zijn. En dat heeft in Dongen zeker geholpen. Bij het hoog zat het helaas bij de laatste sprong wat tegen, maar zoals we Gitte kennen, zal ze de volgende keer eens laten zien wat ze allemaal wel niet kan. De meisjes van de C pupillen hadden het al gezien, ook 2 trainsters van Gloria hadden hun sportkleding aangetrokken. Claudia wilde het goud bij de B junioren gaan behalen. En hoe doe je dat, je wint met heel veel gemak de sprint en je zorgt dat je het hoogste springt. Als je dan niet te veel verliest met kogel, dan sta je aan het einde van de middag gewoon op 1. En dat lukte dan ook. Als Claudia nog net was sterker in haar armen zou gaan worden, dan is ze helemaal niet meer in te halen voor haar concurrenten. Jaaaaa, als je zusje nummer 1 is geworden, dan wil jij als grote zus natuurlijk niet achterblijven. Ook Laura zette dus haar beste beetje maar eens voor. Ze won de sprint, ze won het hoogspringen en ze bleef maar een heel klein stukje achter de winnares van het kogelstoten. Als je deze 3 onderdelen dan bij elkaar optelt, dan is het heel duidelijk. Ook Laura, stond op nummer 1, maar dan bij de A junioren.
Jullie zien, ook al is Gloria Atletiek de kleinste vereniging van de omgeving. Wat onze atleten allemaal wel niet kunnen is toch helemaal top. Daar trainen we dus allemaal voor. De eerst volgende indoor is op 1 maart en daarna nog op 8 maart. Wil jij ook hier bij zijn, geef je dan op via Claudi.

Omdat dit artikel al erg lang is, verwijzen we u voor de volledige uitslag naar de www.atledo.nl

Reacties

 1. Gerard
  19 januari 2015 om 20:09

  Geweldig, wat een kanjers allemaal en supervertegewoordigers van onze club!!

 2. oma van itske
  19 januari 2015 om 21:19

  Geweldig een echte volhouder die Itske

 3. Gloria Atletiek
  20 januari 2015 om 08:10

  Trots mag u zijn, oma van Itske! Meer dan trots. Een doorzetter pur sang. Dank je wel voor uw reactie!

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *