Hoor de wind waait door de bomen.

Scorpiocross

Terwijl het niet eens zeker was dat Sinterklaas in Baarle wel zijn route zou kunnen rijden door het dorp, togen de atleten van Gloria Atletiek al naar Scorpio Oosterhout. En de wind waaide daar ook flink door de bomen. Het was goed dat de jongste telgen van Gloria Atletiek spikes droegen, want met menig windvlaag bij het inlopen moesten we ons schrap zetten en hoorde we bomen gevaarlijk kraken.

Terwijl Claudi een strategische plek in het bos had gevonden om iedereen meerdere keren aan te moedigen. Leek het ook wel of ze het ouderwetse stokvangspel aan het doen was. Of ontwijk de vallende takken. Met haar reactie snelheid is  gelukkig niets mis.

Allereerst waren het Rens, Stan en Amber die hun wedstrijd moesten lopen. Amber deze keer begeleid door opa & oma, kwam zag en overwon bij de C pupillen.  Stan behaalde zilver bij de mini-pupillen en Rens viste net (door hele zware benen) naast het podium. Maar werd keurig 4e.

Daarna waren het de A pupillen Valerie, Imke, Ziva & Michiel die hun 1405 meter mochten lopen. Het grootste applaus was voor Valerie. Ze was echt niet lekker, maar wilde het wel gewoon proberen. Ze liep de cross dan ook op haar manier uit. Wat wel extra respect verdient.  Imke en Ziva zijn voortaan aan elkaar gewaagd en blijven dicht bij elkaar lopen. Ziva maakte het Imke nog moeilijk met een eindsprint, maar Imke kwam net iets eerder over de finishlijn.

Michiel kan zijn krachten goed verdelen, weet hoe hij moet lopen. En loopt ook ogenschijnlijk makkelijk.  Hij gaf aan dat, ondanks hij er door zat, toch nog alles heeft gegeven om nog enkele concurrenten in te halen.

Inge onze D junior moest  weer een stukje verder. Tijdens haar cross waren er flinke windvlagen, waarbij de blaadjes je  ook gewoon pijn doen. Aan Inge zie je eigenlijk niet of ze het nou zwaar of niet zwaar heeft.

Martijn, Jelmer en Vic moesten ook voor 1430 meter aan de bak. Vic liep heel erg goed, hij had nog energie om Claudi die hem enthousiast aan het moedigen was nog te verbeteren dat hij Vic was en geen Stan heette. Martijn heeft zijn crossen dit jaar goed uitgezocht, hij gaat ze niet allemaal lopen. Maar kiest ze van te voren tactisch uit. Scorpio stond ook op zijn lijstje, maar een blessure helpt niet echt.  Hij kreeg kort na de start last van zijn hiel. Jelmer leek het wat zwaarder te hebben. Voetballers zijn ook meer van de sprintjes dan van de lange afstanden. Maar chapeau hoor!

Als laatste mocht Anouk, de enige C junior. Anouk moet ook al 2650 meter lopen. Het podium lonkt, maar helaas kon ze er net niet bij. Een 5e plaats viel haar ten deel. Een mooie 5e plaats als je weet en ziet hoe sterk het deelnemersveld is.  Anouk mist ook haar fanatieke clubgenoten van de andere crossseizoenen. Maar was toch tevreden over haar prestatie.

De jongste atleten, waren weer snel terug naar Baarle gereden in de hoop dat Sint daar gewoon op tijd arriveerde. Anouk was de laatste die huiswaarts keerde.  En de volwassenen, dat waren de watjes van de week, helaas geen enkele loper aan de start.

Volgende week staat de Warandecross op het programma. Zeker niet de leukste cross, wel de indrukwekkendste. En om niet gestrest aan de start te komen. Zorgt Vera dat jullie startnummers al gewoon in Baarle zijn. Dus op je gemak naar Tilburg.

De week erna, hopen we heel veel eigen atleten te mogen ontvangen op onze eigen Mardenkro Enclavecross.

 

foto’s Erwin

Uitslagenlijst 51e Scorpiocross
Oosterhout Nb – Zondag 20 november 2016
MPUPC, M C-PUP (825M)
1 Amber Jansens 03:25

MPUPA, M A-PUP (1045M)
14 Imke Geenen 04:21
16 Ziva Devue 04:24
26 Valerie Bruurmijn 04:53
JPUPA, J A-PUP (1045M)
20 Michiel Gulickx 04:11

MJUND, M D-JUN (1430M)
12 Inge van den Hout 06:02

JJUND, J D-JUN (1430M)
11 Vic Struijfs 05:31
13 Martijn Gulickx 05:39
23 Jelmer Bruurmijn 06:15

 MJUNC, M C-JUN (2040M)
5 Anouk Verheijen 08:23

JMINI, J MINI (825M)
2 Stan Struijfs 03:30
4 Rens Gulickx 03:48

Goud

Goud

 

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *