Huldiging Jan Blom

Gloria Atletiek huldigt scheidend voorzitter
Auteur: door Hanneke Willemstein | maandag 19 maart 2012 | 07:41

bs_17718007_177180_2331722h

Jan Blom. foto Ron Magielse/het fotoburo
BAARLE-NASSAU – “Ik ontkom er niet meer aan”, grapt Jan Blom (67) wanneer hij naar voren wordt geroepen voor zijn huldiging.
Zaterdagochtend neemt hij op een zonovergoten sportpark officieel afscheid als bestuursvoorzitter van Gloria Atletiek. Te midden van zijn geliefde sporters wordt Blom door de club bedankt voor zijn inzet van de afgelopen jaren.

Vijfentwintig jaar geleden kwam hij bij de Baarlese atletiekvereniging terecht. “Eigenlijk door mijn dochters”, geeft hij aan. Doordat zij de sport beoefenden werd hij gevraagd als jeugdtrainer.

In 1997 trad hij toe tot het bestuur om vervolgens in 2004 voorzitter van de vereniging te worden. De toenmalige voorzitter vertrok naar het buitenland en de functie moest ‘even’ opgevuld worden. Blom, op dat moment secretaris, maakte er een dubbelfunctie van. Het tijdelijke voorzitterschap duurde uiteindelijk acht jaar. “Typisch Jan”, aldus de nieuwe voorzitter Frans van Gestel, “hij is heel betrokken en doet niks half.”

Onder toeziend oog van de aanwezigen ontvangt Blom de waarderingsspeld van de Atletiek Unie uit handen van André Aarts, voorzitter van Stichting Midden-Brabant Circuits. Aarts geeft aan: “Jan is altijd opbouwend, kritisch en zoekend naar compromissen. Een redder in nood om regionale zaken op poten te krijgen.”

Vervolgens wordt de scheidend voorzitter door Peter Monsieurs, ook collega-bestuurslid binnen de atletiek, uitgeroepen tot het eerste erelid van Gloria Atletiek. Een bijzonder feit waarvoor de statuten van de vereniging speciaal zijn aangepast. “Ik ben perplex. Dit is wel heel uniek”, reageert Blom.

Een groepsfoto met alle aanwezige leden maakt de huldiging compleet. Het is zeker niet zo dat hij nu niet meer op het veld te zien zal zijn, stelt Blom tenslotte.

De verenigingsman blijft wel gewoon actief als starter, als jurylid en binnen de accommodatiecommissie. Maar het voorzitterschap draagt hij nu officieel over aan Van Gestel, evenals de enorme voorzittershamer om die klus te klaren.

Reacties

  1. Bart Vennix
    21 maart 2012 om 00:30

    Jan bedankt voor de samenwerking, we spreken elkaar nog

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *