Indoor competitie 2014-2015 van start

WEER 2X GOUD VOOR GLORIA ATLETIEK

Afgelopen zondag stond de eerste indoorwedstrijd van het seizoen op het programma. Deze vond plaats bij DAK uit Drunen, in de sporthal van Vlijmen om precies te zijn. 6 pupillen en 5 junioren van Gloria atletiek maakten hun opwachting tijdens deze wedstrijd van het Regio 13 indoorcircuit.

Alle begin is moeilijk, ook de eerste indoor wedstrijd die valt onder de competitie. De atleten moesten na twee maanden cross, weer even wennen aan de atletiek onderdelen hoog, kogel en sprint. De één presteerde zoals gebruikelijk op het ene onderdeel, maar minder goed op een ander onderdeel. En de andere weer net andersom. Imke liet een steekje vallen bij hoogspringen, maar revancheerde zich met haar 35 meter sprint. Voor Sanne was het nog maar de 2de indoor wedstrijd en zij presteerde niet onverdienstelijk. Femke, haar zus, kent de klappen van de atletiekzweep en kogelde erop los. Valerie gooide haar enthousiasme in de strijd en presteerde bij alle onderdelen goed. Michiel evenaarde zijn PR bij hoog en scoorde een PR bij sprint. De kogel, die zwaarder was dan vorig jaar (hogere categorie), bleek een maatje te groot. Martijn liep een PR bij sprint, kogelde gemiddeld, maar haalde niet zijn niveau bij het hoog.
In de middag was het de beurt aan de junioren, waar Quinn als enige jongen van Gloria van zich liet spreken. Maar met Gitte, Evelien, Claudia en Jolien stond er heel wat ervaring aan de start van deze competitie. Voor Jolien was het even schrikken, ze dacht alleen maar aan het onderdeel hoogspringen te moeten deelnemen, maar daar kwam de sprint en kogel ook nog bij. Ook al traint ze daar niet echt meer op, ze blijft heel goed tegenstand bieden. Claudia die laat zich helemaal niet meer gek maken. Het deelnemers veld was dan misschien niet heel erg groot, maar om als algemene winnaar te kunnen eindigen, moet je toch wel gewoon beter zijn dan de rest en dat was ze dan ook. Het is al weer heel lang geleden dat we weer eens een jongen bij de junioren aan de start hadden. Quinn heeft helemaal niets met dat crossen, maar het indoor gebeuren dat is wel iets voor hem. Al was het in het begin allemaal nogal wat wennen, bij alle 3 de onderdelen stond hij wel gewoon zijn mannetje. Uiteraard kwam dit natuurlijk ook omdat zijn vader die middag zijn persoonlijke coach was. Bij de D junioren meiden was het groepje wat kleiner dan normaal, hopelijk zal dat de volgende keer wel wat anders zijn. Evelien en Gitte kregen van trainer Koen de opdracht om hetzelfde te gaan presteren zoals tijdens de laatste indoor in Reusel. Dus bij elk onderdeel bij de eerste 3 eindigen. Dit streven werd helaas niet helemaal gehaald, maar voor beide dames waren de uitslagen telkens zo goed om toch wel met de top van het klassement mee te draaien. Evelien bleek uiteindelijk zo goed te zijn geweest, dat ze na een lange middag dan toch weer op nummer 1 plaats mocht nemen.

Nu het indoorseizoen echt van start is gegaan, is het natuurlijk prettig als tijdens de trainingen wat meer nadruk komt op het kogelstoten, sprint en hoogspringen zodat de prestaties nog beter gaan worden. Dit zullen de verschillende trainers van Gloria Atletiek dan ook zeker gaan doen.
De volgende indoorwedstrijd is in Dongen op zondag 18 januari. Atleten, ook zin om op een gezellige manier goede prestaties te gaan leveren, geef je dan snel op bij Claudi.

Pupillen team.

Pupillen team.

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *