Indoor Dak Drunen

Zondag 11 december was er geen cross. Je zou dan denken, dat de atleetjes van Gloria Atletiek genieten van een dagje zondagsrust. Maar niets is minder waar. De eerste indoor van het seizoen stond op het programma.  Dak Drunen was het toneel van een perfecte organisatie.  De atleten vielen ook allemaal in een nieuwe categorie en dat is dan meteen weer wennen. Want de lat ligt  weer hoger.

We deden alleen mee met pupillen, want Martijn heeft helaas een hardnekkige blessure en Timo was geveld door een griepje. Maar de 11 pupillen hadden er zin in.

Florien deed voor het eerst mee en o wat was ze zenuwachtig.  Alles was nieuw, onwennig en spannend. Maar gelukkig begonnen we de ochtend rustig en begeleidde Martijn zijn broertjes Rens en Michiel zodat Claudi, Florien kon begeleiden en geruststellen. Haar eerste onderdeel was hoog.  En voor iemand die nog nooit hoog had gesprongen en ervan overtuigd was dat ze het niet kon. Deed Florien het wel heel erg goed. Oké de techniek liet te wensen over. Maar als je zo’n sprongkracht laat zien en je eerste wedstrijd 95 cm springt. Dan komt het wel goed. Ook sprint en kogel gingen haar met wat extra aandacht goed af. Wat uiteindelijk resulteerde in een vierde plaats bij de pupillen B . Het scheelde maar 18 puntjes met de nummer 3…..dus een volgende keer lijkt een podiumplaats in het verschiet.

Rens en Michiel werkten ondertussen routineus hun wedstrijd af. Begeleid door broer Martijn, die zich ontpopte als een echte coach. Oom Koen gaf nog een bijzonder oom Koen aanwijzing bij kogel aan Michiel. Waardoor Michiel zijn PR bij Kogel met een flink stuk verbeterde.  Michiel werd keurig 8e en Rens 10e in  hun categorie.

Ondertussen was ook Stefan aan zijn onderdelen begonnen. Prachtig om te zien hoe hij hoogspringt. Ook hier zit nog heel veel potentie in. Hij was zelf niet helemaal tevreden. Gaf aan beter te kunnen. Maar ook dat is een wedstrijd, de ene keer gaat het beter dan de andere keer. En Stefan is in vele opzichten nog een  jonge hond. Hij wil graag, is gretig maar het is nog lastig focussen. Helemaal niet erg. Want ook Stefan wordt beter en beter.

De A pupillen meiden 1e jaars, hadden het met viertjes reuze gezellig.  Ziva vond het allemaal nog een beetje spannend en als je dan met hoog moet beginnen,  wordt de spanning soms echt te veel. Lobke straalde van oor tot oor met 3 Persoonlijke records. Ze ging stralend naar huis om het te gaan vieren (of was het papa zijn verjaardag die daar gevierd werd?).  Femke was met 4e met hoogspringen en gaat komend seizoen nog heel wat laten zien.  Want ook bij Femke kan de lat hoger.  Imke had een tegenvallend resultaat bij Hoogspringen.  Maar  bleek de 5e snelste sprintster te zijn van de A pupillen 1e jaars. En ook over kogel was ze dik tevreden.

Bij de A pupillen 2e jaars hadden we een podiumplaats voor Femke. Ze behaalde zilver in het eindklassement.  Het kogelstoten  ze met 6.88. Geen PR, maar wel de beste stoot. Bij hoog werd ze 2e met 1.15. Zus Sanne werd 7e. Met ook een prachtige stoot bij Kogel.  Sanne gaat dit seizoen waarschijnlijk  voor kogel een geduchte tegenstander worden voor haar zus Femke.    Mirre werd 4e.  Mirre behaalde vooral bij het sprinten veel punten met 5.93 op de 35 meter en was met 2 PR en een evenaring dik tevreden.  Ze was maar  11 puntjes verwijderd van een podiumplaats. Deze drie dames halen het beste in elkaar boven. Wat voor het komend seizoen nog veel kan gaan brengen.

Volgende week zijn we te vinden in Waalwijk voor de Lido cross die tevens Brabants kampioenschap is. Heel veel succes allemaal. Daarna is het even rustig op de wedstrijdkalender, maar niet voor lang. In 2017 gaan we weer naar heel veel  leuke wedstrijden.

Reacties

  1. Gerard
    11 december 2016 om 22:09

    Goed gedaan allemaal !!!

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *