Indoor of Crossen het kon allemaal

Met een indoor wedstrijd in Dongen en een cross in de Rijen, moesten er keuzes gemaakt worden. Uiteindelijk werd het  6-16 voor de cross. Koen toog af naar de Indoor terwijl Erwin en Claudi mee naar Rijen gingen.  De Spiridoncross met de andere moeilijke keuze: soep of snoep!?

Uiteindelijk bleken er 15 atleten aan de start te staan in Rijen.  Een van de journalisten van de krant complimenteerde ons nog met ons enthousiasme op de baan. Maar ook op social media en onze website. Hij was van  mening dat daar nog iets van te leren viel.

Een van onze atleten had juist vandaag uitgezocht om te gaan  puberen.  We zullen geen namen noemen, maar onze conclusie is puberen doe je inderdaad thuis. Lander en Brim waren de eerste atleten die van start mochten in Rijen. Het parcours lag er goed bij, dat is wel eens anders geweest. Het was wel wat glad, maar beter (leve de spikes) dan dat je je schoenen in klei moet achterlaten.  Lander behaalde een vierde plek, even leek er nog een podiumplaats in te zitten. Maar de concurrent had de langste adem of minder verzuurde benen.  Brim krijgt er steeds meer plezier in, heeft nog tijd om te lachen onderweg en loopt zijn race goed verdeeld. Daarna Amber en zoals we van Amber gewend zijn in regio 13, won ze in haar categorie. Jitte behaalde met haar stralende lach een 8e plaats. Bij de meisjes pupillen A waren het Ziva, Freke en Imke die voor Gloria uitkwamen. Fijn dat Imke er weer was, maar het koste toch nog wel moeite. De vorm komt vanzelf weer terug Imke. Ziva bleek van deze dames de snelste te zijn en werd 5e. Freke had vorige week gehoord dat haar broer het zo leuk had gevonden en liep vandaag ook haar eerste cross.  Juul moest genoegen nemen met een 8e plek, het parcours was anders als vorige week. Maar ook zeker het deelnemersveld, chapeau Juul en leuk dat je je zus meebracht. Valerie, Femke en Sanne liepen bij de D junioren de 1100 meter. Als Sanne meedoet, zijn de afstanden normaal. Maar als alleen de winnaars meededen, was het niet zo druk. Dus respect Sanne, maar natuurlijk ook voor Valerie en Femke. Michiel liep daarna bij de D junioren een goede race. Na een drukke dag gisteren waarbij hij eerst meedeed aan de indoor in Apeldoorn en daarna nog  zijn vormsel deed.  Leek hij nog helemaal niet moe. Gelukkig was zijn blessure ook weer over ?.

Daarna waren Timo, Martijn en Arne aan de beurt. Timo lijkt met de week beter te lopen en wisselt stuivertje met Martijn.  De onderlinge concurrentie maakt het in ieder geval spannend voor de supporters.  Arne leek vandaag wat zwarte sneeuw tegen te komen. De opbeurende woorden van zus aan het eind leken  hier geen goed aan te doen.

De jeugd keerde weer huiswaarts, terwijl de volwassen nog moesten beginnen. Helaas voor hen, lag het parkoers er minder goed bij, de schoenen werden in de modder gezogen en menigeen atleet ging onderuit en maakte een buikschuiver.  De atleten van Gloria bleven echter goed op hun benen en de prestaties logen er niet om.  Frans en Marieke leken aan elkaar gewaagd en hielpen elkaar de wedstrijd door.  Ronny wilde revanche op zijn eigen prestatie van vorige week en Erwin was Walther deze keer te snel af.  Lidy had de Egmond halve nog in de benen maar werd uiteindelijk 6e.

Ondertussen waren Mayke, Denise, Rens, Florien, Lore en Femke gestart in Dongen aan hun sprint, hoog en kogel.  Lekker warm en geen modder, maar daarom niet minder knap.  Concentratie in een hal met 215 atleten, de een al minder rustig dan de ander, valt ook niet mee.  Pieken op het juiste moment, dat vraagt veel energie van de atleten.  Maar allen zijn daar goed in geslaagd en werden er PR’s gebroken en top 10 noteringen gehaald.  Mayke stond zelfs op het podium.  Een compliment aan alle atleten.

Volgende week de voorlaatste cros, de Mastboscross.  Er is nog uitzicht op een 3e plaats in het regio klassement bij de jeugd, maar dan hebben we extra atleten nodig om de broodnodige punten te scoren, dus doe mee!!

 

Foto’s cross

uitslagen cross

uitslagen indoor

 

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *