Janneke wint brons op 1000 meter

Zondag 18 juli mochten Bram en Janneke Mengerink beiden meedoen aan de finale van 1k runaway in het olympisch stadion in Amsterdam. Via voorrondes hadden ze zich weten te plaatsen voor de finale tijdens het Nederlands kampioenschap voor atletiek. Als doel hadden ze zich gesteld om bij de eerste tien snelste van Nederland te komen. Dit doel werd afgelopen zondag glansrijk gehaald.

 

Janneke verbaasde ons allemaal. Ze had er echt zin in en het leek wel of ze de wind mee had. Ze ging er als een tornado vandoor en hield het vol tot het eind. Ze mocht als derde op het podium de prijs in ontvangst nemen. Wat een geweldige ervaring voor zo’n kleine meid!

 

De concurrentie bij Bram was moordend. Hij toonde karakter en lag achthonderd meter lang op kop. Maar kwam aan het eind net te kort. Toch behaalde hij een achtste plaats wat op zijn niveau een hele eer is.

 

Omdat beide Mengerinkjes tijdens de wedstrijd een tijdje op kop liepen werd via de luidspreker hun naam genoemd en werd er ook gesproken over die prachtige atletiekvereniging in Baarle-Nassau, Gloria genoemd. We waren ver van huis, maar voelden ons toen toch helemaal thuis! Prachtweer, prachtdag, prachtprestaties…….

Reacties

 1. Claudi
  20 juli 2010 om 06:47

  Janneke & Bram gefeliciteerd met deze geweldige prestatie……..Ondanks dat het zomer is, op naar het crossseizoen.

 2. De smedt Ruth
  20 juli 2010 om 08:42

  Proficiat Janneke en Bram. Wat een prachtprestaties.

 3. Fieke Remeijsen
  20 juli 2010 om 12:06

  Janneke en Bram wat een geweldige prestatie allebei. Echt super goed gedaan!

 4. sandra
  21 juli 2010 om 00:06

  Janneke en Bram gefeliciteerd met deze uitmate geweldige prestatie, echt super van jullie

 5. jasper
  31 juli 2010 om 15:33

  bram janneke uitstekent langleven gloria!!!!!!!!!!

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *