Joep zilver op BK! 4x finish in Marathon Maasdijk

Drie PR’s en een zilveren plak

Joep Hermans tweede op Brabants Kampioenschap

Joep straalt met zijn eerlijk verdiende zilveren medaille!

Joep straalt met zijn eerlijk verdiende zilveren medaille!

Tijdens de Brabantse Kampioenschappen voor C-junioren heeft Joep Hermans, van Gloria Atletiek, afgelopen zondag bij het speerwerpen de zilveren medaille in de wacht gesleept. De organisatie was in goede handen van de Oosterhoutse atletiekvereniging ATV Scorpio.

De’ Brabantse top’ bij de c-junioren was afgereisd naar Oosterhout om op diverse onderdelen uit te gaan maken wie dit jaar de titel Brabants Kampioen mag dragen. Joep is zich aan het specialiseren op de werpnummers en had zich ook voor drie onderdelen ingeschreven:  kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen. Het kogelstoten stond als eerste op het programma en Joep stootte in de tweede poging voorbij de 8 meter precies voldoende om bij beste 8 te zitten na drie pogingen. De acht finalisten mochten nog drie maal en hierbij stootte Joep de kogel tot een afstand van 8 meter 25. Een persoonlijk record. Uiteindelijk bleef Joep bij het kogelstoten steken op de zeker niet onverdienstelijke achtste plaats. Net na de ochtend rond één uur stond het discuswerpen gepland. Het doel van Joep was om minimaal een PR te gooien en er waren verder geen hoge verwachtingen voor wat betreft de eindklassering, omdat er ook weinig getraind was op dit onderdeel afgelopen maanden. Een mooie worp over de 20 meter zou al mooi zijn. In de tweede poging wierp Joep de discus tot een afstand van 24 meter en 5 centimeter. Opnieuw goed voor een persoonlijk record. Deze worp was uiteindelijk ook goed voor de achtste plaats. De wedstrijd was verder een mooie training waarbij Joep vooral de moeilijke draaitechniek onder de knie probeerde te krijgen. Dit zullen we tijdens de komende trainingen zeker vaker gaan uitproberen.
Om 15.00 uur stond het laatste onderdeel op het programma; het speerwerpen. Favoriet nummer van Joep en de verwachtingen waren hier dan ook hoger dan bij de andere twee werpnummers. Maar verwachtingen of niet er moest nog wel eerst gegooid worden. Zijn eerste poging bracht hem naar de vierde plaats. De afstand was 27 meter 76 centimeter, precies één centimeter minder dan de nummer drie op dat moment. Joep zag dat er een podiumplaats binnen bereik was was en deed er een schepje boven op in zijn volgende poging en die bracht hem dan ook op de tweede plaats met een worp van ruim 32 meter. Maar er lagen meer kapers op de kust en direct na de worp van Joep werd hij overtroffen door een worp van 33 meter en 79  centimeter door één van zijn andere tegenstanders. Joep zakte hierdoor naar de bronzen plek. Ook mooi, maar Joep was uit op meer. In de laatste ronde, alle deelnemers kregen 6 pogingen, was de eerste plaats buiten bereik. Die was stevig in handen van Florian Wijnen van Attila met een worp van 36 meter 54 centimeter. Joep stopte al zijn overgebleven energie in zijn laatste poging en wierp een puike 34 meter 65 centimeter. Een fantastisch resultaat voor een eerstejaars C-junior. Tegelijkertijd zijn derde PR van die dag. Maar de buit was nog niet binnen want er moest nog één deelnemer werpen. Een mooie  verre worp van Thomas Eisinga van Spado uit Bergen op Zoom, maar gelukkig voor Joep landde deze laatst geworpen speer van de wedstrijd niet voorbij de 32 meter. De zilveren plak voor Joep was een Feit! Joep dit was een mooie dag voor jou met 3 PR’s en een 2e plaats op het Brabants Kampioenschap. Proficiat!

Het bewijs van de worp wordt getoond op het scorebord.

Het bewijs van de worp wordt getoond op het scorebord.

brabants-kampioenschap-2013-joep-081

Marathon Maasdijk

Vier lopers van onze vereniging hebben afgelopen zondag deelgenomen aan de Maasdijk Marathon.
Chantal, Judith, Sietske en Rob hebben na maanden van intensieve voorbereiding op deze loodzware afstand van 42 kilometer en wat extra meters… hun droom om zeker minimaal één keer (voor hun veertigste?) een marathon uit te lopen waargemaakt en hebben deze heroïsche afstand overwonnen. Superprestatie! Proficiat. Hieronder de gelopen tijden. Volgens Rob viel de afstand uiteindelijk goed te doen en had hij weinig tot geen last de dag erna.  “Alleen mijn schouders doen zeer” zei hij. Maar dat komt omdat ik die verbrand heb ik de zon. Dus als je hem één van deze dagen wil feliciteren, het verzoek om geen schouderklopje te geven. Die mag je bewaren voor een andere keer!

Maasdijk Marathon uitslag:

Judith verboven              03:56:07
Chantal Frijters               03:58:53
Sietske Willemse             04:04:06
Rob Seegers                      03:53:52

Een beetje moe maar voldaan tonen Chantal, Judith, Sietske en Rob hun verdiende marathonmedaille.

Een beetje moe maar voldaan tonen Chantal, Judith, Sietske en Rob hun verdiende marathonmedaille.

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *