Koninklijke onderscheiding Jan Blom

Opnieuw een bijzonder moment bij Gloria Atletiek: afgelopen vrijdag is Jan Blom, oud-voorzitter van Gloria Atletiek, onderscheiden als ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’. Zijn inzet voor onze vereniging was meer dan voldoende reden om begin vorig jaar, na zijn aankondiging dat hij afscheid ging nemen als voorzitter van onze vereniging, actie te ondernemen om Jan voor te dragen voor een onderscheiding. Een aantal leden van onze vereniging hebben de burgemeester, via officiële procedures, geïnformeerd over wat Jan zoal betekend heeft voor onze club. Ooit begonnen als jeugdatletiektrainer, maar daarnaast veel andere taken op zich genomen, zoals secretaris, voorzitter, kantinebeheerder en accommodatiebeheerder. Ook heeft Jan aan de wieg gestaan van onze huidige prachtige atletiekbaan en de oprichting van o.a. de wandelgroepen.

Het was dan ook tot afgelopen vrijdag ‘geheim’ gebleven dat Jan zou worden onderscheiden. Een aantal weken terug ontvingen we een bericht dat Jan zijn onderscheiding op vrijdagmorgen 27 april om 09.45 uur in ontvangst zou gaan nemen via de burgemeester.

Dan komt de vraag: hoe zorg je dat Jan op die ochtend thuis is, want ‘Jan heeft altijd wat te doen’. Zijn dochters werden ingeschakeld, want daar blijft Jan echt voor thuis. Zo had Nienke (zijn dochter) haar vader benaderd met het smoesje dat ze donderdagavond in de buurt moest zijn voor een afspraak met de accountant en dat ze dan zou blijven logeren om vervolgens vrijdagmorgen weer naar huis te gaan. En dat vond Jan helemaal goed ….. gelukkig!

En dan is het vrijdagmorgen, het gaat gebeuren!Het handjevol leden dat op de hoogte was, verzamelden zich die ochtend bij Ad Bastiaansen, in afwachting van de komst van de burgemeester met zijn gevolg en de andere dochter van Jan. Ook de lokale radio was aanwezig. En uiteraard was er taart geregeld!! Rond 09.45 uur werd er aangebeld bij Jan. Hij was net klaar met het ontbijt, samen met zijn dochter en stond oog in oog met de burgemeester. Zichtbaar verrast en overdonderd liet hij het allemaal over zich heen komen.  Na een korte toespraak van de burgemeester, werd Jan om zijn reactie gevraagd. Hij kon moeilijk wennen aan het ‘zo bijzonder in de belangstelling staan’, maar vond het toch bijzonder om deze onderscheiding te mogen ontvangen. Ondanks dat hij ’s morgens, toen hij op de radio hoorde dat je thuis diende te zijn voor een onderscheiding, nog even had gedacht ‘dat zal mij toch niet overkomen’. Maar gelukkig is het hem wel overkomen en is Gloria Atletiek trots op Jan.

Daarna werd overgegaan tot het maken van de foto’s door de lokale en regionale pers, met hier een daar een kwinkslag van Jan (‘we kunnen ook op de foto, staande bij mijn Citroën’). De burgemeester en zijn gevolg had gelukkig nog even tijd voor een bakje koffie met gebak. Zij vertrokken iets over tienen en de rest bleef nog even nakletsen met Jan en zijn dochters. Diezelfde ochtend werd het mooie nieuws nog op onze site (www.gloria-atletiek.nl)  geplaatst en werden alle leden uitgenodigd om op zaterdagochtend gratis een kopje koffie of thee te komen drinken.

Jan, nogmaals namens Gloria Atletiek, onze hartelijke felicitaties.

Burgemeester Hendrikx spelt het lintje vakkundig op bij Jan Blom.

Burgemeester Hendrikx spelt het lintje vakkundig op bij Jan Blom.

Jan Blom samen op de foto met zijn trotse dochters Nienke en Janneke.

Jan Blom samen op de foto met zijn trotse dochters Nienke en Janneke.

Reacties

 1. Paul
  7 mei 2012 om 07:04

  Jan ,
  Van harte gefeliciteerd met de onderscheiding, maar nu is het wel genoeg geweest denk ik zo.
  Het gaat je goed,

 2. hilda en luc
  7 mei 2012 om 10:19

  ere, wie ere toekomt!! proficiat Jan!

 3. Paul jonkers
  23 augustus 2014 om 21:52

  Ha Jan!
  Ik zie (nu pas) dat je een lintje hebt gekregen. Gefeliciteerd, man!
  Gaat het goed met je?
  Hartelijke groeten uit Bedoin – Mont Ventoux ( jou wel bekend)

  Paul en Rina

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *