Mardenkro Enclavecross.

Afgelopen zondag was onze jaarlijkse Mardenkro Enclavecross. Een cross die de boeken in kan als IJskoud. We zijn trots op onze 350 deelnemers. Nog trotser zijn we met de deelname van 62 Gloria Atleten.  Natuurlijk gaan we ze niet allemaal opnoemen en zijn alle uitslagen terug te vinden op www.uitslagen.nl

De kleuters beten de spits af. Gloria heeft al jaren een eigen kleutergroep en  we bedachten dat het ook wel leuk zou zijn als deze kleintjes mee zouden doen aan onze Enclavecross. Dus klein als ze zijn, stonden ze al aan de start van hun eerste cross. Een klein rondje van 390 meter met 11 kleine deelneemertjes. Na het testdraaien vorig jaar en de opkomst dit jaar, zullen we deze kleuterloop zeker op ons programma laten staan.  Trots waren we ook op het feit, dat Sofie van Tilborg zilver behaalde en Rosalinde Georges Brons.  En Sofie staat al te popelen tot ze net als haar grote broers wekelijks mee kan naar de crossen in de regio.

Daarna was het de beurt aan de andere jeugdatleten. Per categorie liepen ze hun rondjes, aangemoedigd door het publiek.

Lore Proost en Bente Voskens waren de  Gloria Atleten die op het podium mochten. Lore had duidelijk alles gegeven. De aanwezige EHBO gaf haar dan ook nazorg, zo moe was ze. Bente genoot gewoon van haar momentje. Voor haar smaakte het naar meer en ze staat al ingeschreven voor een volgende wedstrijd. Ook Job Huizinga liep zijn eerste wedstrijd en dat is niet altijd makkelijk. Hij liet een knap staaltje doorzettingsvermogen zien.

Ook een podiumplaats was er voor Denise Verheijen van de VB groep. Tot haar eigen verbazing behaalde ze Brons. Verder geen podiumplaatsen voor Gloria Atletiek. Maar meedoen is winnen. En een aantal atleten die lang twijfelde over deelname, kwamen toch wel heel dicht bij het podium.

Gelukkig waren er ook veel sterke lopers naar Baarle gekomen.. Colin Bekers was de sterkste loper. Colin had alleen in de eerste twee ronden zijn handen vol aan een enthousiast meelopende Rick Lambregts (Achilles). Maar de soepel lopende Colin won de 9500 meter lange cross in een tijd net boven het half uur, 30.01. Helaas geen parcoursrecord. Een dikke minuut later kwamen Lauran Beijens uit Riel en de 19- jarige Lambregts uit Etten-Leur over de streep.

Onze eigen Tom liep bij de mannen senioren en had daar de 6e tijd met 33.39 en liep dus een fantastische thuiswedstrijd.

Snelste vrouw werd Julia van Velthoven dit  22-jarige talent was te sterk voor een eveneens sterk lopende Marjon van der Wansem uit Etten-Leur. Dyanne Verpaalen (Spiridon) uit Rijen kwam als derde binnen.

Natuurlijk ook een woordje van dank.

Uiteraard aan onze hoofdsponsor Mardenkro, Familie Olieslagers voor het gebruik van het terrein, John Baijens voor het gebruik van zijn vrachtwagentje voor het vervoer, de vele vrijwilligers/ verkeersregelaars en de overige sponsors die onze cross weer mogelijk hebben gemaakt.

Bij deze is iedereen al uitgenodigd voor de Enclavecross op 3 december 2017

Foto’s @satela

foto’s Kees Snepvangers

_dsc8534

Start B pupillen , Foto @Satela

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *