Mardenkro Enclavecross wederom geslaagd

Gloria Atletiek nadrukkelijk aanwezig in Baarlese bossen

Zondag was een donkere, koude, druilerige dag, kortom de gebruikelijke omstandigheden voor een authentieke cross wedstrijd.  Voor de 38e keer werd er rondom en in de bossen van Baarle gelopen door atleten van diverse clubs uit de regio en verder.  Het afwisselend parkoers om- en nabij de visvijver lag er behoorlijk goed bij en spikes bleken niet noodzakelijk. De jongste categorie mocht de spits afbijten en werden aangemoedigd door enkele pieten.

Sinds enkele jaren is er, uniek in de regio, een kleutercategorie.  Zij mochten 1 ronde van 390 meter afleggen en deden dat met veel ijver.  Onder luid gejuich van de toeschouwers werden de jeugdige lopers binnengehaald.  Kik en Thijmen waren supertrots op hun podiumplaats, maar de prestaties van Lars en Jamie mochten er ook zijn. De toekomst van het cross circuit is verzekerd. Ook bij de pupillen werd er flink strijd geleverd om de podiumplaatsen, een persoonlijk record, punten in het klassement of een kennismaking met de atletiekdiscipline cross. Waar Amber en Lore redelijk vroeg zeker waren van een podiumplaats, moest Benthe flink aan de bak om haar 3e plaats veilig te stellen. Bij de junioren, waar er al gemiddelde snelheden werden gemeten van bijna 18 km/h, was de strijd niet minder.  Vooral de prestatie van Vic was er een om door een ringetje te halen.  Van start af aan pakte hij de koppositie om niet meer af te geven. Gina en Dewi hadden hun strijdplan ook klaar en hielpen elkaar naar een resp. 2e en 3e plaats.  Anouk is al jaren podiumkandidaat in het circuit en haalde nu ook de nodige punten met haar 2e plaats. Bij de VB groep staat meedoen voor op winnen, maar meedoen is winnen.  De zusjes Denise en Melissa verdedigden de clubkleuren en keken tevreden terug op hun thuiswedstrijd.
Na de jeugd was het de beurt aan de recreanten en vrouwen op de 5700 meter waar Sara van Grunsven de snelste bleek bij de senioren met een tijd van 21.43  Geen parkoersrecord maar toch een goede prestatie.  Bij de mannen ging de eer naar Lauran Beijens die zijn 9500 meter aflegde in een tijd van 31.36 en zo zijn koppositie in het klassement verstevigde.
Met veel Gloria atleten aan de start en diverse podiumplaatsen was het ook voor de thuisclub een geslaagde cross.  Een dank je wel voor iedereen die deze editie mogelijk heeft gemaakt, sponsors, vrijwilligers en atleten. Tot volgend jaar en prettige feestdagen.