Medailleregen bij de Drunense Duinencross


Op weg naar de cup

Na een fikse wandeltocht van de parking naar het parkoers, was het goed toeven in Drunen onder een heerlijk herfstzonnetje.  Het parkoers was klaar voor de volgende editie van de Drunense Duinencross.
Terwijl de cross collega’s zich vastbeten in de Alphense Bergen en Frans zich voorbereidde voor zijn marathon in Portugal, haalde Erwin als enige de punten binnen bij de masters.  Ook Tom had een goed gevoel overgehouden aan zijn 875 meter bij de specials en mocht tevreden weer naar huis.

25 jeugdatleten aan start, helaas zonder Stefan, die ziek afmeldde.  Beterschap, Stefan.  Brim had een superdag, zowel bij de C-pupillen als bij de estafette, echte sprintersbenen.  Ook Stien was er weer bij, samen met Louise en Kaat haalde zij veel punten binnen voor het circuit.  Kaat mocht zelfs het podium betreden.  Net als Stan die een harde dobber heeft aan het regio geweld bij de B-pupillen. Mirthe liep gewoon lekker haar eigen race en dat is OK. Freke vocht een robbertje uit bij de A-pupillen en moest genoegen nemen met het zilver.  Jitte deed extra haar best en eindigde op een mooie plaats in de subtop.
Juul moest het zonder Stefan doen, en had een bliksem start, echt geweldig om te zien.  Bij de meisjes D-junioren waren her en der wat blessures, maar dat komt weer goed Imke en Mirre.  Toch knap dat ze uit hebben gelopen en punten voor de club hebben gescoord.  Valerie is steeds meer in haar nopjes met de langere afstanden, maar moest deze keer wel Meike voor zich dulden.
Michiel en Rik zijn tegenwoordig een tweespan bij de D-junioren jongens.  Michiel liep met losse veters ??   Hijzelf beweerde dat het aan de kwaliteit van de veters zou liggen, maar daar zijn de meningen over verdeeld.  Rik liep zijn eigen tempo en kon weer wat cross ervaring op doen.
Als laatste barstte het geweld los bij de C-junioren.  Mathijs had een zeer snelle start, achteraf wellicht iets te snel, maar hij kon zich goed handhaven.  Martijn liep weer lekker mee, zonder blessure pijntjes. Hij had zelfs de energie om een duelletje uit te vechten met een concurrent, details zullen we achterwege laten. Helaas was Timo dit keer de blessure pisang, last van zijn knie heeft hem doen besluiten om uit te stappen.  Een dapper en wijs besluit.  Arne had een goed tempo, maar uiteindelijk was het Vic die als eerst van Gloria over de streep kwam. Vic die overigens bij de start nog een serieuze zwiep kreeg van een concurrent. Bij een voetbalwedstrijd zou dit zeker een gele kaart hebben opgeleverd.
De papa’s en mama’s hadden uiteindelijk nog 3 estafette teams op de been gekregen.  Dit was een waar spektakel wat drie medailles opleverde, goud, zilver en brons.  In elke categorie één, super gedaan.  Alle atleten verdienen een pluim en mogen trots zijn op zichzelf en elkaar voor de geleverd prestaties.  Gloria laat weer zien dat ze samen veel plezier kunnen hebben, elkaar steunen en helpen waar het kan.

Volgende week gaan we naar de Roestelberg voor de beruchte Maresia Cross.  Hopelijk ook met veel supporters want deze is echt de moeite.  Verder wordt er in de wandelgangen gesproken over een cross/indoor feestje na afloop van het cross seizoen, we houden jullie op hoogte.

FIMG_0458oto’s

uitslagen

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *