Medailleregen tijdens zonnige wedstrijd in Zundert

Zaterdag stond de open baanwedstrijd bij DJA in Zundert op het programma, inmiddels een traditie op de wedstrijdkalender bij diverse Gloria atleten.  Problemen met de ET (Electronische tijdswaarneming) zorgden voor een geblesseerde jury tijd en een rommelig verloop van de dag. De benodigde wijzigingen in de planning zorgden niet voor het gewenste effect waardoor er atleten verstek moesten laten gaan op de looponderdelen. Zeer jammer, maar soms komt het voor dat het niet loopt zoals de vrijwilligers van de organiserende vereniging voor ogen hadden, volgende keer beter.

Ondanks de problemen, werd er genoten van de vroege zomerzon en werden er maar liefts 5 medailles meer naar huis genomen.  Niet zoveel als vorig jaar, maar dat zou te maken kunnen hebben, met het feit dat trainer Martijn er deze keer niet de hele dag bij kon zijn. Freke had zware concurrentie bij de meerkamp maar kon uiteindelijk de dag goed afsluiten met een medaille op de 1000 meter. Rens deed het ook zeer goed, evenaarde zijn PR op hoog en scoorde een PR bij balwerpen. Dit leverde hem een 6e plaats op en met zijn 4e plaats op de 1000 meter kon hij tevreden naar huis. Michiel en Thomas werkten samen hun eerste twee onderdelen af.  Thomas had een topdag met 3 PR’s en een zilveren plak bij Discus. Knap gedaan !

Ook Meike en Valerie werkte hun onderdelen samen af en waren over het algemeen tevreden met hun prestaties. Meike haalde een mooie PR bij sprint.  Mathijs liet zien dat zijn vorm bij verspringen weer terug is van weg geweest, met een PR. Ook bij sprint kwam hij subliem uit de blokken en dat leverde hem een knappe 2e plaats op in een tijd van onder de 13 sec. !  Voor Timo stond deze keer niet zijn favoriete onderdeel op het programma, wel kogel.  En dat ging zeer goed, ook hier een PR.  Als laatste stond de 600 meter voor Martijn en Timo op het programma. Martijn nam direct bij de start de leiding om deze niet meer af te staan, gevolgd door Timo die de laatste 300 meter niet meer kon aanpikken. Martijn verbeterde zijn beste tijd met enkele seconde en het vizier kan nu gericht op het clubrecord van de 800 meter de hij al eerder evenaarde.

Ondanks het rommelige verloop, was het een mooie dag om op terug te kijken.  Binnenkort staan de wedstrijden bij Scorpio en Spiridon op het programma en uiteraard ook de competitiewedstrijden.  En voor de liefhebbers die er geen genoeg van krijgen, de diverse stratenlopen in de regio.

Uitslagen: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/27037/231/

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/ogoXoXwFL6wHScAz5

 

Knipsel

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *