Nationale Pupillen Indoor

Afgelopen zondag stond eindelijk weer de Nationale Pupillen Indoor in Apeldoorn op het programma. Je mag wel zeggen het Nederlands Kampioenschap voor pupillen en uiteraard met Gloria atleten aan de start.

Jonas arriveerde als eerste in het Omnisport, een 1e klas topsportlocatie, zodat hij goed opgewarmd zijn eerste onderdeel kon afwerken. Met een heuse foto finish klokte hij 10.20 op de 60 meter en haalde zo de eerste punten binnen voor de meerkamp. Even later arriveerden Jan en Marit en later gevolgd door Floor. Floor en Marit waren ingedeeld in dezelfde groep en samen gingen ze met enige spanning naar de grote opwarm-atletiekbaan in de catacomben van de sporthal. Hier werden ze begeleid en na een goede opwarming konden zij starten op de 600 meter.

Jan ging als laatste van start, het wachten was lang genoeg. Jan stond te popelen en had de dag van zijn leven. Vol enthousiasme, interesse en plezier pakte hij PR na PR en hield het podium in zicht. Uiteindelijk werd hij knap 7e in een sterk deelnemersveld. Jonas ging er ook vol voor en ondanks een kleine tegenvaller bij hoog, haalde hij PR’s en liep hij zijn beste 600 meter ooit, wat een start, ongelooflijk. Marit en Floor kogelden, sprongen en sprintten met veel plezier en ook hier kon de PR-teller het niet bijhouden. Maar dat kan ook niet anders dan met alle supporters op de tribune. Ouders en grootouders hartelijk bedankt, jullie support is voor de atleten cruciaal om meerdere redenen.

Wat een toppers, gefeliciteerd allemaal. Jullie zijn weer een atletiekervaring rijker en hopelijk smaakt het naar meer.

Uitslagen: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/38424/231/

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/wHQaUqKSvb7X5YDt8

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *