Nazomer bij de Maresia Cross

De dag begon veelbelovend, opkomende zon, strak blauwe lucht. Helaas de omleiding richting de Roestelberg zorgde toch voor wat stress. Koen had de moed zelfs opgegeven. Uiteindelijk kwam alles goed en kunnen we weer terug kijken op een mooie dag bij de cross der crossen. 26 Gloria atleten en hun begeleiders kleurde de berg blauw.

Om 10.00 stipt klonk het starschot voor de C- en B pupillen, alle jongens en meisjes stonden te popelen om die verdraaide berg op te lopen. Brim ging als een speer van start maar kon het tempo helaas niet volhouden en zakte wat terug. Lander deed net het omgekeerde en deed goede zaken voor het klassement met zijn 5e plaats. Raf, deze keer met zijn broer als supporter, en Kaat stonden hun mannetje.

Stan, Rens en Tim probeerden aansluiting te vinden bij de top maar kwamen niet verder dan de subtop, zeker geen schande in dit sterk deelnemersveld. Imke was ook weer van de partij, terug van weg geweest en hoe, wat een eindsprint. Freke had moeite met haar ontbijt waardoor er geen goede basis was gelegd voor deze zware cross. De balans van trainen, rusten, voeding en slaap is van groot belang, ook bij junioren. Juul eindigde voor zijn zus en zijn dag kon niet meer stuk. Wat gelukkig ook niet stuk ging, waren de schoenen van Ziva deze keer en zo bleef de schade beperkt tot de vermoeidheid van de wedstrijd. Ook Jitte, Meike en zus Myrthe konden hiervan meespreken. Amber snelde naar het zilver en Mathijs en Nikki eindigden resp. 6e en 5e. Helaas struikelde Nikki en liep een kleine kwetsuur op aan haar been. Maar hé, tijdens deze cross zijn de dames even geen dame meer.

Ook worden hier de mannen onderscheiden van de jongens, goed gedaan Rik en Vic. En Valerie, die kan ook terugkijken op een mooie prestatie.

Denise, Melissa en Tom waren bijna te laat aan de start door een administratieve fout, kan gebeuren, maar deze kanjers lieten zich niet uit het veld slaan. Jammer dat de scheidsrechter een schoonheidsfoutje bij de startstreep heeft bestraft met een correctie van de 3e naar de 4e plaats voor Denise.

Tijdens het laatste onderdeel, de race van Oskar, Ronny en Erwin ontpopten Rens en Nikki zich als clubfotografen waardoor ook Erwin deze keer foto’s mee naar huis kon nemen.

Volgende week gaat er een delegatie junioren naar de Zevenheuvelennachtloop en zondag staat de Scorpio Cross op de Vrachelse Heide in Oosterhout op het programma. Hopelijk zonder omleiding deze keer.

Uitslagen: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2019111013382&tl=nl&zk=gloria

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/coJQfTG3boH79pQa7

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *