Net geen podiumplaats voor Tom op het WK 20-kamp

Afgelopen weekend vond het wereldkampioenschap 20-kamp plaats in het Engelse Yeovil. Naast de deelnemers uit Groot-Brittanië kwamen de atleten van over heel de wereld naar Engeland gereist voor deze loodzware beproeving. Een 20-kamp bestaat uit alle mogelijke atletiekonderdelen die plaats vinden op de atletiekbaan. In mei had Tom in Finland al een 20-kamp op één dag gedaan! Tijdens het WK zijn de 20 atletiekonderdelen, zo als ‘normaal’, verspreid over 2 dagen. Vorig jaar behaalde Tom een bronze medaille op het WK. Maar na een lange vakantieperiode was Tom niet in zijn allerbeste vorm de plas overgestoken voor deze wedstrijd. Zijn doelstelling was dan ook om vooral ‘plezier’ te hebben (in hoeverre dat dit mogelijk is) in het volbrengen van deze 20-kamp. Al op de eerste dag sneuvelden enkele grote kanshebbers voor een podiumplaats, waardoor Tom plots zicht kreeg op het eremetaal. Na de eerste dag stond hij zelfs op een derde plaats in de tussenstand. Tijdens de tweede dag verwisselden de atleten van plaats 3 t/m 6 na ieder onderdeel wel van plaats, zo dicht zat het bij elkaar. Voor de afsluitende 10km stond Tom nog 5e en wist hij op deze slotafstand alsnog de 4e plaats te bemachtigen. Halverwege de 10km had Tom al voldoende voorsprong gepakt op de nummer vier in het klassement en was de derde in het klassement al net te ver buiten bereik geraakt en daarom kon hij de 10km rustig uitlopen in de stromende regen.