Regen en veel modder in tijdens de Warandeloop

Gloria ook aan start bij internationale wedstrijden

Het beloofde zaterdag een echte cross te worden, het had veel geregend en het parkoers was op zijn zachtst uitgedrukt, modderig en vettig. Dit zorgt bij sommige atleten voor extra crosskriebels en een select groepje Gloria atleten stonden aan de start. De Warandeloop is een grote loopwedstrijd, onderdeel van het Lotto-crosscircuit, veel atleten uit de regio, maar ook landelijk en internationaal nemen deel aan deze klassieker die voor de 57e keer werd georganiseerd.

Imke mocht de spits afbijten en dat deed ze dan ook. Een knappe 11e plaats in dit deelnemersveld bewijst dat zij een echt toppertje is. Mirre en Valerie waren ook weer van de partij en waar zij vorige week nog zij aan zij streden, moest Valerie haar meerdere erkennen deze keer. Michiel liep ook een sterke wedstrijd en haalde weer zijn gewenste 14 km/u. Cas mocht een reeks later starten en werd luidkeels door de speaker omgeroepen en benoemd als doorzetter. Martijn en Timo liepen vervolgens hun eerste wedstrijd van de dag bij de junioren D. Hierna was het de beurt aan de Meisjes junioren C, dit keer zonder Anouk die had afgemeld vanwege een blessure. Gitte en Lieke verdedigden de kleuren van de club met man en macht en moesten flink aan de bak voor hun 2200 meter in een zeer sterk deelnemersveld. Ondertussen liep ook Annick Hermans mee en zij liep haar 5km in een tijd van 28.20. Een goede voorbereiding op de Enclavecross.
Om 15.00 was het dan tijd voor de estafette en Team Gloria Jun D had zich goed voorbereid voor dit spannend evenement. Cobe mocht als snelle starter als eerste uit de blokken, gevolgd door Timo voor de steady ronde. Hij gaf het stokje door aan Arne die vervolgens zijn versnelling plaatste. Het was daarna team captain Martijn die het mocht afmaken en dit resulteerde in een mooie 11e plaats. Een zeer knappe prestatie voor een team dat voor de eerste keer deelnam aan een estafette-wedstrijd.

Volgende week onze eigen Enclave Cross met veel blauw in de bossen van Baarle.

Plaats Naam Categorie Tijd
11 Imke Geenen MPB 04:17
12 Mirre Stabel MPA1 05:07
18 Valerie Bruurmijn MPA1 05:18
24 Michiel Gulickx JPA1 05:08
22 Cas Seegers JPA2 06:07
32 Martijn Gulickx JD1 07:19
39 Timo Timmermans JD1 07:44
40 Gitte Wilmsen MJ1 09:57
43 Lieke Seegers MJ1 10:34
75 Annick Hermans 5km trim 28:20
11 Team Gloria Jun D Estafette junioren D, 4×600 m 10:53

Estafette team

Michiel aan de start

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *