Senioren en Masters 3e plaats regio 13 crosscircuit

Het is al weer enkele maanden geleden toen het idee ontstond om met enkele loopgroepleden mee te doen aan één van Nederlands grootste en zwaarste crosscircuit. Dat het uiteindelijk zo’n groot succes zou worden, bekroond met een 3e plaats in de clubcompetitie, hadden we misschien wel niet durven dromen. Meedoen, gezelligheid en sportiviteit stonden voorop, maar gaandeweg werd de drang naar de triomf merkbaar. Door een sterk collectief hebben we deze 3e plaats uiteindelijk verdiend en werden er ook individuele successen geboekt. Hieronder volgt een verslag van de diverse crossen.

21-10-2012 Blauwe Meercross – Loon op Zand
In tegensteling tot andere jaren was de eerste cross deze keer de Blauwe Meer Cross die werd georganiseerd op het terrein van Experience Island te Loon op Zand. Met gemengde gevoelens stonden de atleten aan de start. Hoewel er al wel wat wedstrijdervaring in het team aanwezig was, is zo’n competitie net effe wat anders. Het parkoers lag er goed bij en het losse zand, wat meestal meer nat dan droog is, was redelijk goed begaanbaar. Met de nodige richtmeiden (of waren het richttijden, John?), werden er goede prestaties neergezet. Marieke (of was het nou Marijke) pakte zelfs in haar eerste cross de eerste plaats. De kop was er af.

27-10-2012 Snertcross – Tilburg
De tweede cross was de snertcross in Tilburg. Deze vond plaats onder zeer gunstige weersomstandigheden, anders dan de naam van deze cross doet vermoeden. Een lekkere temperatuur en een blakend herfstzonnetje zorgde voor goede prestaties. Ria bezorgde Gloria wederom een podiumplaats, brons was deze keer de kleur.

04-11-2012 Drunense Duinencross – Drunen
Wederom met goede weersomstandigheden, althans voor de senioren en masters (de kinderen kregen tijdens hun cross meer dan 8mm regen te verwerken), werd er gestart voor de 3e cross. Helaas voor Kees betekende deze cross het begin van een blessure waardoor hij enkele crossen moest missen. De verjaardag van Sandra werd uitbundig gevierd en Tom behaalde een zilveren plak met zijn deelname aan de korte cross. Inmiddels begonnen we ook een serieuze rol te spelen in het clubklassement en ging iedereen tot aan het gaatje.

11-11-2012 Maresiacross – Kaatsheuvel
Met een heus ‘Asterix & Obelix’ gevoel begonnen slechts 4 atleten aan één van de zwaarste, maar ook mooiste cross van Nederland. De omgeving is absoluut een aanrader en de vaste fotograaf, Kees, schiet hier de mooiste digitale plaatjes uit zijn reeks van meer dan 3700 foto’s. Ook hier viel het weer mee en speelde de zon zelfs een hinderlijke rol op enkele stukken van het parkoers. Deze cross wordt terecht de zwaarste van de hele reeks genoemd. Klapzand, steile bergen en beklimmingen, afdalingen waar een wielrenner jaloers op zou worden. Maar goed, zoals John zou zeggen, na het doodgaan, kan je altijd nog sterven. Ofwel doorgaan tot het gaatje en naar huis met een geweldig voldaan gevoel.

18-11-2012 Scorpiocross – Oosterhout
De plaatselijke atletiekvereniging uit Oosterhout, Scorpio, organiseert al jaren hun cross vlakbij het atletiekterrein. De groep Gloria deelnemers werd steeds groter en Colinda en Henny maakten hun circuitdebuut. Er werden in totaal maar liefst 9 top-10 klasseringen genoteerd op de website van uitslagen.nl en werden er veel punten gescoord, zowel individueel als voor de club. Opmerkelijk was de uitslag bij de senioren. Oskar eindige vóór Tom. Tot op de dag van vandaag is het wat, waar en hoe over deze uitslag onduidelijk. Moeten wij onze conclusie trekken uit het feit dat Oskar uiteindelijk niet in de uitslag is opgenomen ? Een jurylid tijdens deze wedstrijd zou hier meer van weten, echter is deze met de noorderzon vertrokken.

24-11-2012 Warandeloop – Tilburg
De Warandeloop is de zwarte bladzijde uit dit succesverhaal. Vanwege het feit dat deze cross tevens het decor was voor de NK Cross, mochten enkele atleten van Gloria niet meedoen vanwege het ontbreken van een licentie. Het aantal punten was minimaal.

02-12-2012 Enclavecross – Baarle-Nassau
Deze thuiswedstrijd zou het laatste zetje moeten gaan geven richting de 3e plaats in het circuit. Met zoveel mogelijk Gloria deelnemers wilden we extra punten gaan vergaren. Dit lukte, en hoe. Met een nieuw record hebben we hier maar liefst 859 punten gescoord, een absoluut record. Als je bedenkt dat TRR, de nummer 1 van het klassement, gemiddeld 500 punten per wedstrijd scoort, dan hebben we als Gloria onszelf zeer positief op de kaart gezet. Enerzijds vanwege de punten en anderzijds vanwege de collectiviteit en het clubgevoel. Nogmaals bedankt aan alle Gloria collega lopers en uiteraard ook de organisatie van deze klassieker.

16-12-2012 Lidocross – Waalwijk
De Lidocross…. dit jaar tevens het BK (Brabants Kampioenschap). 11 atleten aan de start met wederom enkele ‘nieuwkomers’. Nick, Julien, Jorinda, Monique (helaas geblesseerd uitgestapt) konden de verleiding niet weerstaan en gingen mee naar Waalwijk. Sandra liep de wedstrijd van haar leven en werd 2e op het BK. Een knappe prestatie.
Voorafgaand aan het volgende verhaal, is het goed om te weten dat John en Erwin onderling inmiddels een hevige strijd waren verwikkeld voor het individueel klassement. Tijdens de wedstrijd werd John zijn schoen door een andere, voor ons onbekende atleet, uitgetrapt waardoor hij Erwin moest laten gaan. Hierdoor werd Erwin, tot zijn verbazing, 3e op het BK. Tot op heden wordt er nog gediscussieerd door diverse specialisten en analisten of deze 3e plaats terecht was. Er wordt zelfs in de wandelgangen gesproken dat deze onbekende atleet, misschien toch wel eens een bekende zou kunnen zijn die misschien dit incident heeft veroorzaakt. We zullen het wellicht nooit te weten komen.

27-01-2013 Spiridoncross – Rijen
De Spiridoncross is in dit circuit een ‘gewone’ cross zonder excessen. Echter door de winterse weersomstandigheden werd deze cross omgedoopt tot ‘de hel van het zuiden’. Het was duidelijk dat hier de mannen zouden worden onderscheiden van de jongens . Op een toch wel onbegaanbaar parkoers werd de strijd gestreden. IJs, modder, heuvels en drassige heide waren de uitdagingen voor onze atleten. Lidy ging er vol voor en dat was tevens een motivatie voor onze nieuwkomers Ron en Joyce. Ron vond het uiteindelijk zo leuk dat hij een extra rondje heeft gelopen. Een compliment voor alle deelnemers.

03-02-2013 Loopgroep Goirle cross – Goirle
De lente leek zich al aan te dienen en het parkoers lag er redelijk bij. Marleen leek niet te stoppen en behaalde een knappe 7e plaats. Er werden wederom diverse top-10 klasseringen gescoord en de 3e plaats werd veilig gesteld. Al met al een knappe prestatie waar iedereen van Gloria trots op mag zijn.

17-02-2013 Atledocross – Dongen
De traditionele laatste wedstrijd van dit circuit is de Atledocross. De laatste maar zeker niet de gemakkelijkste. In wederom een heel mooi stukje natuur werd deze cross afgewerkt op een heuvelachtig duinenparkoers. Kees kon gelukkig weer aansluiten zodat hij zijn plaats voor het individueel klassement nog veilig kon stellen.

Afgelopen vrijdag was de prijsuitreiking van het crosscircuit en werd er tijdens een biertje en wijntje nog nagepraat over deze geweldig leuke ervaring. Rest mij nog iedereen te bedanken. Gloria voor hun meedenken en helpen m.b.t. organisatie, inschrijven etc. Alle supporters die ons hebben gesteund in weer en wind. En als laatste de atleten die hebben meegedaan. Zonder hun onvoorwaardelijke inzet, gezelligheid, meeleven en inspanning, was deze triomftocht niet mogelijk geweest. De 3e plaats is iets om trots op te zijn, maar misschien nog belangrijker, de teamspirit en het clubgevoel zijn bewonderingswaardig te noemen.
Hopelijk kunnen we volgend jaar nog meer lopers verwelkomen en kan het Gloria blauw nog meer op de kaart worden gezet en positief bijdragen aan regio 13 en de andere verenigingen. Meedoen is belangrijker dan winnen, maar toch kunnen we alvast stiekem naar de 2e plaats kijken voor volgend jaar.

Einduitslag regio 13 crosscircuit (minimaal 5 deelnames):
Ma senioren
7 Oskar Baijens

Vr senioren
6 Marijke Pijnacker

Ma 35
10 John Hermans
11 Erwin Gulickx
14 Kees van Meer

Vr 35
7 Marleen van Meer
8 Sandra Voeten

Ma 45
16 Nick Verstappen

Vr 45
4 Ria Verheijen
5 Lidy Swolfs-de Jong
7 Henny Leemans-Damen

Reacties

  1. Claudi
    24 februari 2013 om 10:03

    Als wedstrijdsecretaris en jeugdtrainer ben ik erg trots op jullie. Het was al jaren een doorn in mijn oog. De jeugd viel op, de “ouderen” (met alle respect) waren er nooit. John, Erwin & Sandra dank je wel voor de prima samenwerking. En lopers bedankt! De jeugd had door jullie deelname soms net die extra supporters die ze nodig hadden. Samen hebben we regio 13 weer erg blauw gemaakt!
    (verslag jeugd prijsuitreiking volgt)

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *