Snertcross

Op zondag 10 maart organiseert Gloria Atletiek te Baarle-Nassau haar welbekende SNERTCROSS. Een gezellige cross die je puur voor jezelf loopt en dus ook geen winnaars kent en waar je dus ook niets kunt winnen. Alleen het verbeteren van je persoonlijk record van voorgaande keer kun je als doel stellen. Maar dat is dan ook het enige dat je kunt winnen, een overwinning op jezelf. Maar eigenlijk win je al door mee te doen, want lopen is goed voor je lijf. Deelnemers starten allemaal tegelijk en kunnen vooraf, maar ook tijdens de cross, kiezen hoeveel rondjes ze gaan lopen. Ga je lekker dan loop je er bijvoorbeeld 5 of 6 en gaat het niet naar wens dan stop je gewoon na het eerste of tweede rondje. Niets moet alles mag, het plezier staat voorop!

Aan de finish krijg je een prestatiekaart met daarop het aantal ronden en de gelopen tijd. Als afsluiting is er na afloop een heerlijke kop warme snert voor iedere deelnemer. En lust je geen snert dan hebben we voor diegene lekkere warme chocomel klaar staan.

Tijdens de snertcross is het altijd weer een gezellige boel. De lopers doen toch hun uiterste best om zo goed mogelijk – voor eigen publiek – te presteren. In het clubgebouw is het fanatiek napraten over ieders verrichtingen en over het wel dan niet afzien onderweg tijdens de cross.

Er is zowel een start om 10.45 uur (kleuters) als een start om 11.00 uur (alle overige deelnemers). We starten op de atletiekbaan, Ruiterpad 17,  5111 BZ Baarle-Nassau. Kom wel wat vroeger, want er moet wel worden ingeschreven.

De ronde die moet worden gelopen is vrijwel volledig onverhard en is 1600 meter lang. Er kan gekozen worden uit de volgende afstanden: 1700, 3300, 4900, 6500, 8100 of 9700 meter, dus maximaal 6 ronden.

Kleutercross

Zoals gemeld, starten we met de kleuters en mini-pupillen (3 t/m 6 jaar) Voor deze jongens en meisjes is er een aangepast crossrondje over 400 meter. Zelfs binnen deze groep wordt altijd volop strijd geleverd. De start van deze jeugdige lopers zal plaatsvinden om 10.45 uur.

Kosten

Inschrijven voor de Snertcross is GRATIS voor de jeugd! Volwassenen; € 3,- per persoon, een tweede en volgende volwassenen van het gezin; € 2,-. Inschrijven kan ter plaatse.

Neem familie en vrienden gerust mee, is het niet om te lopen dan voor aan te moedigen. De kantine is ook voor hen natuurlijk geopend!

Tot zondag 10 maart en zet de snertcross alvast in de agenda!

Ronde SNERTCROSS

Comments are closed.