Sportieve Snertross

Afgelopen zondag stond de snertcross op het programma bij Gloria Atletiek. Een cross die nergens over gaat en geen winnaars of verliezers kent. Met voor iedereen na afloop dezelfde beloning, een kop snert!
Als eerste was de eer aan onze peuter/kleutergroep. Met 11 deelnemertjes waren we niet ontevreden. Het jongste deelnemertje was ook nog maar 3 jaar! Onder de bezielende leiding van Trainster Vera liepen deze jonge atletes hun “wedstrijd” van 400 meter. Ze namen het erg serieus en genoten van applaus dat ze kregen bij binnenkomst.
Om 11.00 uur begon het “serieuze” werk. Ieder rondje bestaat uit ongeveer 1400 meter. Minimaal loop je één rondje 1530 meter en maximaal 6 rondjes 8580 meter. Tom Michielsen was de eerste atleet die alle rondjes erop had zitten. Met een snelheid van zo’n 15km per uur, zat Tom al snel aan de Snert. Terwijl de andere 100 atleten nog wel even bezig waren. Maar diepe respect voor alle deelnemers. Want het leeftijdsverschil, tussen de jongste en oudste deelnemer was bijna 60 jaar!
Menig atleet, liet zien dat hij niet voor niets naar het atletiekveld was gekomen op zondag ochtend. En de meeste atleten liepen dan ook de volle 6 rondes. Je moet op een training eens tegen atleten van 12 jaar zeggen dat ze ruim 21 rondjes moeten lopen!?
Menig moeder en dochter, vader en zoon liepen samen gezellig de Snertcross. Elkaar motiverend en stimulerend om toch nog maar “één” rondje extra te doen.
Het was een gezellige boel, met ook nog de nodige supporters aan de kant. Onze gelegenheidspeaker had voor iedereen nog wel een woordje of aanmoediging, wat ook weer energie gaf voor 1410 meter extra.
Al met al, kijkt Gloria Atletiek weer terug op een geslaagde een sportieve zondagochtend. Deelnemers bedankt voor jullie komst. Vrijwilligers bedankt voor jullie hulp!
Regiocircuit
Tijdens de Snertcross was er ook nog een momentje voor onze crossers. Zilver winnen binnen Regio 13 is een super prestatie. Dit mag zeker niet ongemerkt voorbij gaan. Gloria Atletiek heeft weer laten zien waar ze groot in is. Alle aanwezige atleten kregen dan ook een zilveren herinneringsmedaille. Natuurlijk hadden we ook nog onze eigen prijsuitreiking. Al 10 jaar, wordt de beste crosser van dat seizoen beloond met een prachtige wisselbeker. Rens Peeters was 10 jaar de 1e die deze beker in ontvangst mocht nemen en dit jaar was het Inge v.d. Hout die zich een heel jaar de beste crosser mag noemen. Punten zijn gebaseerd op aantal deelnames, aantal podiumplaatsen en het verhogen van je gemiddelde snelheid per cross. Zilver ging naar Martijn Gulickx en Brons naar Jolien Stuijk. Bijna alle 40 atleten hebben beloofd om volgend jaar weer mee te doen aan het crossseizoen. En nu we gezien hebben dat Dennis en Joep gewoon 8.5 km lopen. Verwachten we, dat ze 4 km ook wel aankunnen.
Gloria Atletiek sluit met de Snertcross het winterseizoen weer af. Op naar de wegwedstrijden en atletiekwedstrijden. U hoort vast weer van ons!
Interesse in onze vereniging? Altijd welkom voor meerdere GRATIS proeflessen. Meer info op www.gloria-atletiek. Via het contactformulier kunt u uw eventuele vragen stellen. Binnen 24 uur heeft u antwoord.

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *