Stratenloop  “Van Oers ’t Bels Lijntje”

Zaterdag 26 augustus was de 34e editie van de stratenloop van Gloria Atletiek. Een van de jeudgatleten was vooral onder de indruk van het feit dat je op straat mocht lopen, zonder dat er auto’s reden. De Singel in Baarle was nu eens niet het decor van vastlopende vrachtwagens, maar van sportieve mensen. Ook over publiek mochten we niet klagen. De terrassen rondom de Singel zaten vol met toeschouwers.

Om 17.30 uur was de start voor de allerkleinste voor hun 400 meter. Een lust voor het oog.

Florian  Schaerlaeckens van de Vlinder bleek de snelste loper te zijn en liep zijn stratenloop in 1.36. en het  snelste meisje was Kaat Proost met 1.55.  In deze categorie liepen ook de 3 jarigen, veelal hun eerste stratenloop.  Maar met de hulp en aanmoedigingen van ouders en publiek, is de toekomst verzekerd.

Daarna was het de beurt aan de 7 & 8 jarigen, die al iets verder mochten lopen. Hier waren het Nicky Veenswijk en Seppe van Laer die in ruim 3 minuten over de finish kwamen en hier een gemiddeld snelheid van om en nabij de 15 km/u haalden.

De  9 & 10 jarigen deden er weer 400 meter bij en liepen 1200 meter. Bij de meisjes werd het complete podium bezet door Gloria Atleten.  Femke, Myrthe en Ziva stonden na afloop trots naast elkaar op het podium en namen de bloemen en beker in ontvangst.  Bij de jongens  bleek Thomas Verdonk  uit Ravels de snelste. Fantastisch vonden we om te zien dat een aantal atleten van ons die ook op hockey zitten hun hele team hadden uitgedaagd. Prachtig om deze dametjes in hun hockeykleding over het parcours te zien lopen. Uithoudingsvermogen is weer wat anders dan korte stukjes op het hockeyveld, maar chapeau dames.

De laatste categorie voor de jeugd was voor de 11- en  12-jarigen die ook 1200 meter liepen. Hier zag je dat Anouk Boomaerts een  atleet  van DJA iedereen te snel afwas. Gevolgd door Silkie Graafmans van Spiridon. Bij de Jongens kwam  Senne Weterings van de Vlinder als eerste over de finish.

Verheugd zijn wij om te zien dat er weer meer scholieren meededen aan de Scholencup. Natuurlijk zouden we graag nog meer scholieren zien strijden om die felbegeerde prijzen. Want  zeg nou zelf. De Belgische kinderen hebben nog een weekje. Maar hoe trots kunnen de atleetjes van De Akkerwinde hun prijs maandag aan de directeur meneer Koen laten zien. De Akkerwinde won de scholencup. Gevolgd door de Vlinder, die heel dicht bij de overwinning zat. Op de 3e plaats de Regenboog. Alle drie deze scholen kregen een cheque overhandigd. Dit geld mag de school uitgeven aan iets wat ten goede komt voor bewegen op school. We zijn benieuwd wat het gaat worden.

Natuurlijk grote dank aan de sponsors die deze scholencup mogelijk maken.

Om 19.00 uur was de start voor de 4,7 & 10 km en de bedrijvenloop. De wedstrijd liep voorspoedig, aangemoedigd door de toeschouwers.  De 4 & 7 km was recreatief, wat betekent dat er geen prijzen worden uitgedeeld. Dit neemt echter niet weg dat er behoorlijk werd gestreden voor tijd en plaats. Maar de 10 km is een echte wedstrijd. Marcel Laros van Scorpio schreef de overwinning op zijn naam met 32.40. Gevolgd door Jeroen Maas van Sprint die finishte in een tijd van 33.03 en Date Jansen uit Oisterwijk was de snelste vrouw met een tijd van 43.07  Tijdens deze wedstrijd was er ook heel veel respect voor de man die op blote voeten de wedstrijd liep. Of dat geen pijn deed?  Hoorde je in het publiek, maar aan het gezicht van deze loper te zien niet, hij genoot van zijn eigen muziek en liep zijn eigen wedstrijd.

Natuurlijk is het als organisatie geweldig om eigen leden te mogen huldigen. Zo werd Linda van Rijn 2e bij de VSEN, Kim Hendrix 1e bij de V35 , Judith Verboven 2e bij V45 en Eddy van Steen bergen 1e bij M55.

Ook de bedrijvenloop was een grote wedstrijd. Hier waren de messen al voor de wedstrijd geslepen. Grefix Design was de grote overwinnaar in deze wedstrijd, maar had dan ook wel wat pareltjes aan de start staan. De 2e plaats was voor Drukkerij de Jong en Albert Heijn mocht brons in ontvangst nemen.

De volledige uitslag vindt u op www.gloria-atletiek.nl en uitslagen.nl

Rest ons nog dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. Uiteraard ook de verkeersregelaars en EHBO. Alle sponsors, natuurlijk niet alleen onze hoofdsponsor  Van Oers  en Drukkerij de Jong. Maar ook al die andere sponsors.

Wij kijken tevreden terug op deze editie en maken ons op voor de 35e editie op zaterdag 25 augustus 2018. We hopen u dan weer terug te zien.

Foto’s  Er zullen nog meerdere foto’s worden toegevoegd in de loop van de dagen. 

Foto’s Kees Snepvangers

BN de Stem

https://uitslagen.nl/

21150216_1624674104234041_920213138600165632_n21077767_1624673890900729_6867739253194649515_n

Reacties

  1. Bart van Loon
    28 augustus 2017 om 22:22

    Ik sta in de uitslagen van de 10km wedstrijd Belslijntje (M45) en het regio 13 circuit voor deze wedstrijd. Ik heb echter niet deelgenomen (wel ingeschreven). Kunt u mij uit de uitslag verwijderen en ook de score voor Regio13 circuit laten verwijderen. Bedankt, Bart van Loon (GJ1967, Attila)

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *