Sylvestercross en Oudejaarsloop

Gloria aanwezig op diverse wedstrijdlocaties

Ook op oudejaarsdag zijn er traditiegetrouw diverse loopwedstrijden. In Hilvarenbeek wordt al diverse jaren de Oudejaarsloop georganiseerd en deze wordt ook jaarlijks bezocht door diverse atleten van Gloria. De Sylvestercross is een klassieker welke voor de 35e keer werd georganiseerd door de atletiekvereniging in Soest. Michiel, Martijn en Erwin wilden deze ook wel eens proberen.

De Sylvestercross staat in Nederland en België bekend als een taaie rakker, diverse topatleten staan hier aan de start. Het parkoers loopt door bos- en duingebied, veel los zand. Eerlijkheidshalve dienen we te zeggen dat in vergelijking met de regio 13 crossen, deze zeker niet als zwaar kan worden betiteld maar desalniettemin een mooie loop die op je loop-cv niet mag ontbreken. Michiel liep voor wat hij waard was, echter wat darmproblemen gooiden roet in het eten. Ook bij Martijn verliep de race verre van vlekkeloos, een zetje van een tegenstander (die overigens wel zijn excuses aanbood), deed Martijn vallen. Zo was een goede tijd helaas niet meer mogelijk. Na afloop werd er nog wel een trofee voor op de kast uitgereikt vanwege het jubileumjaar. Erwin liep voor het goede doel, de recreantenloop ten bate van de regenboogboom. De Regenboogboom is er voor kinderen, en hun ouders, die om wat voor reden dan ook plotseling de controle over hun leven verliezen, en zich daardoor uiterst kwetsbaar voelen. Het is de droom van de vrijwilligers alle kinderen van de wereld te laten schitteren en te laten ervaren dat ze vanbinnen de kracht en de moed hebben om alle uitdagingen aan te kunnen. Kortom een mooi initiatief. Na de looponderdelen in Soest, snel in de auto voor een tripje naar Hilvarenbeek en de dag verder goed in te vullen.
De locatie in Hilvarenbeek was verplaatst t.o.v. voorgaande jaren, een mooi nieuw schoolgebouw fungeerde als secretariaat voor de nummers en inschrijvingen. De jeugd mocht hun 1km lopen rondom dit gebouw, in 3 rondjes. Helaas veranderde dit in een klein chaos waardoor de uitslagen e.d. niet goed werden genoteerd. Alle jeugdcategorieën bij elkaar, 10km lopers die hun opwarming doen, dubbelaars,…. niet echt overzichtelijk. Bijna werd Martijn zijn 1e plaats afgenomen, maar gelukkig werd deze fout hersteld. Wel te laat, want het podiummoment was helaas al voorbij. Tom en Linda stonden ook aan de start, niet voor de eerste keer in Hilvarenbeek. Linda haalde net geen podiumplaats en Tom eindigde knap 10e. Kortom het jaar is weer goed en sportief afgerond, op naar 2016 voor nieuwe prestaties.

Een gezond en sportief 2016 namens alle Gloria atleten, trainers, bestuursleden, vrijwilligers, ouders en iedereen die we vergeten zijn.

Sylvestercross 31 december 2015

67 Michiel Gulickx JpupA 1200 07:04

60 Martijn Gulickx JjunD 2000 09:51

25 Erwin Gulickx Mprs 4000 19:20


Uitslagenlijst 31e Oudejaarsloop

Hilvarenbeek – Donderdag 31 december 2015

JPUPA, 1 KILOMETER
7 Michiel Gulickx 05:00

JJUND, 1 KILOMETER
1 Martijn Gulickx 03:59

MSEN, 10 KILOMETER
10 Tom Michielsen 35:45:00

M35, 10 KILOMETER
35 Erwin Gulickx 48:00:00

VSEN, 10 KILOMETER
5 Linda van Rijn 46:29:00

Martijn naar de top in Soest

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *