Internationale openingswedstrijd + UITSLAG

Zaterdag 21 maart, opende Gloria Atletiek het zomerseizoen met haar openingswedstrijd. Nou ja, zomerseizoen!? Het was bar koud en soms zelfs nat. Een jaarlijkse traditie is dat zowel atleten uit Merksplas en Turnhout (België) als Reusel (Nederland) onze gast zijn. Natuurlijk zijn wij een Nederlandse vereniging, maar met veel Belgische atleten. En onze Belgische atleten komen echt niet alleen uit Baarle-Hertog.

Het is toch altijd hilarisch leuk dat Belgen een andere taal spreken, dan Nederlanders. Maar we begrepen elkaar prima. Als Anouk haar Nonkel wil aanmoedigen, dan noemen wij Ome Serge ook gewoon Nonkel. En als een Belgische atleet vraagt naar welke proeve hij mag, vertellen wij het volgende onderdeel. We vinden het ook niet gek dat Belgische mini-pupillen Benjamins heten. De ene groep was wat groter dan de andere groep. Maar over het algemeen werd er lekker en snel doorgewerkt. Onze atleetjes waren trots om te zien, dat ze al heel wat geleerd hadden.

Zo’n wedstrijd is soms net een voorstelling van ballet. Daar oefen je ook een heel jaar voor en bij de uitvoering zit heel de familie in de zaal te glimmen van trots. Bij atletiek zit je niet in de zaal, maar ben je lekker buiten. Loop je als toeschouwer rond (mag je zelf ook actief zijn)en geniet je van de sportieve prestaties van de atleten. Vol verbazing kun je dan ook kijken naar de prestaties van een atleet die je niet kent, maar die wel alle technieken beheerst en ze vol overgave uitvoert. Het ene nummer is leuker om naar te kijken dan het andere nummer. Er werden flink wat atletiekonderdelen afgewerkt afgelopen zaterdag. Door de kou, werden we weer geconfronteerd met een veel te klein clubgebouw. Jammer dat de wethouder niet de moeite neemt, om eens een kijkje te nemen tijdens onze wedstrijden. De wedstrijddag verliep voorspoedig. De EHBO kist bleef onaangeroerd. De soep was op, zelden ging er zo veel koffie doorheen. De wedstrijddag, lag redelijk op schema. Maar een kwartiertje later dan verwacht konden we aan de prijsuitreiking beginnen. Maar eerst vroeg de voorzitter om te stemmen Onze Clubheld Jammer dat je alleen van een Nederlands adres kunt stemmen. Want anders was het AD misschien wel op tilt geslagen.

En als onze Belgische vrienden dan afscheid nemen met “Amai dat was plezant vandaag”, dan zijn we trots en blij. Graag tot volgend jaar.

Dank je wel aan iedereen die op zijn manier een steentje heeft bijgedragen om deze openingswedstrijd tot een succes te maken. Zonder uw hulp zijn we nergens!

Uitslag openingswedstrijd 21 maart 2015

Reacties

 1. Claudi
  20 maart 2015 om 22:20

  Alvast dank aan alle helpende handen

 2. hilde
  22 maart 2015 om 09:22

  Het was weer een leuke dag! Alleen spijtig van het koude weer, maar dat kan niemand bestellen hè! Hopelijk zijn we er volgend jaar weer bij.
  grtjs vanwege AC Merksplas

 3. Vicky
  23 maart 2015 om 16:22

  Het was echt gezellig. Voor ons de eerste deelname, maar zeker niet de laatste. En dat kleine clubhuis? Nikske last van gehad 😉

  Groetjes uit Vosselaar

 4. MAY DUFRAING
  24 maart 2015 om 19:22

  mag ik vragen waar de uitslagen van zaterdag vind grt oma anouk

 5. Claudi
  25 maart 2015 om 11:14

  May, uitslagen staan er nu onder! Beetje later doordat er een fout ingeslopen was en we eerst de atleten zelf dat wilde uitleggen. Maar nu is het in orde.

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *