Tropische omstandigheden in Rijen

2e C/D junioren competitiewedstrijd

Afgelopen zaterdag stonden onze C- en D-Junioren op de startlijst van de 2e competitiewedstrijd bij Spiridon. Zonnebrand, water en parasols maakten deel uit van de uitrusting van de atleten en de organisatie hielp hier ook zeker mee door enkele partytenten neer te zetten en water uit te delen. Gloria leverde tevens 5 paar helpende jury handen aan waaronder de geblesseerde Martijn.

Bij de D-junioren jongens combigroep Spiridon/Gloria, streden Timo en Jelmer namens Gloria mee voor de punten.  Timo sprong 1m30, sprintte naar een tijd van 12.69 en kogelde een PR van 7m75  Jelmer had een vliegende start met een PR bij verspringen, 4m02 en ook bij de 80m Horden stond hij zijn mannetje.  Hierna was het de beurt voor zijn 1000m, niet zijn favoriete onderdeel en een voetblaar hielp ook niet echt mee, maar hij gaf alles wat hij had voor zijn team. Bij binnenkomst werd hij goed verzorgd in de aankomst tent waar er drinken en sponzen ter beschikking werden gesteld.  Knap gedaan.

Onze C-meisjes zijn een echt team. Iedereen kent elkaars kwaliteiten en iedereen doet er alles aan om de ander te laten presteren. En dat is weer gelukt. Met de 4 x 80 meter estafette werden ze 2de in de serie en 6de van alle teams. Anouk werd 11de op de 150 meter, 4de bij hoog en 2de op de 800 meter. En zo kennen wij Anouk, wat zeuren over het weer en maar denken dat ze het niet kan en dan uiteindelijk toch weer mooie prestaties neer zetten. Nikki zat in het estafette team, werd 5de met speer werpen en 3de met discus. Nikki dacht dat ze de enige was waarbij het weer niet mee werkte. Volgens haar lukte er niets, maar als je gevoel slecht is over een poging en je weet toch in de top mee te draaien, dan doe je het toch goed. Lieke deed het niet alleen goed tijdens de 4 x 80, ze liep een mooie 800 meter en verbeterde haar PR op kogel met maar liefst 1,29 meter. En dat ze kan afzien heeft ze weer laten zien. Na de 800 meter zaten alle dames met tranen, alleen Lieke niet. Die zat nog gewoon te lachen. Itske is echt onze loop atleet, naast de estafette, stond ze ook aan de start van het onderdeel 80 meter horde en de 150 meter sprint. En eerlijk is braaf, Itske is echt zo’n atleet die stiekem heel veel punten voor het team bij elkaar weet te verzamelen. Ze moet vaak lang wachten, maar de behaalde punten maakt dat telkens weer goed. Als laatste stond ook Gitte Wilmsen aan de start. Haar eerste onderdeel was de estafette waar ze als laatste loopster nog net voorbij 2 tegenstanders wist te gaan. Bij horde won ze haar serie met 2 vingers in de neus en met verspringen sprong ze naar een 6de plek. Gitte maakt zich niet snel druk, zolang ze maar kan genieten van haar watermeloen. Want na lekker eten en drinken dan komen haar prestaties vanzelf goed.

Omdat de temperatuur nogal aan de hoge kant was, zorgt trainer Koen dit keer niet voor een ijsje, nee hij nam de dames mee naar het Zand om daar na een dag sporten lekker af te koelen in het water. En of dat deze meisjes daar zin in hadden. Ze liepen al in hun zwemkleding over het atletiekterrein, dit om maar meteen in het water te kunnen duiken. En omdat je de dames toch niet met een lege maag thuis kunt afzetten, zijn ze ook nog even wat friet gaan proeven in Alphen. Conclusie, de friet was best lekker. En ook de appelmoes!!!

Op naar de laatste competitiewedstrijd.

Foto’s

IMG_5164 (1)

Reacties

  1. Erwin
    1 juni 2017 om 20:51

    Link naar de foto’s ontbreekt. Bij deze: https://goo.gl/photos/6oRP93hdifkBto2p9

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *