Tropische Clubkampioenschappen

Aan het eind van het jaar, voor het crossseizoen zijn traditiegetrouw de clubkampioenschappen. Je sluit dan weer een jaar af en gaat dan naar een hogere categorie.  Zaterdag 24 september waren de clubkampioenschappen tropisch te noemen. Het was warm, heel warm. Maar de sfeer op het atletiekveld was goed. Het is ook altijd fijn voor de trainers om te zien wat ze hun pupillen weer hebben geleerd het afgelopen jaar.  Jammer is dan dat de opkomst niet 100% is, met maar twee eigen wedstrijden per jaar.

Maar diegene die er waren genoten met volle teugen. Er was genoeg hulp van ouders, juryleden en trainers.  Alles verliep voorspoedig, ook door het aanwezige zonnetje.

De atletiek op maat groep was ’s morgens actief. Daar werd Jordy clubkampioen, gevolgd door zilver voor Denise en Brons voor Melissa.

Menig PR (persoonlijk record) werd verbroken. Menig atleet straalde van oor tot oor. Natuurlijk ook af en toe een traantje van verdriet en teleurstelling. Maar dat hoort er ook bij. De EHBO koffer bleef vandaag onaangeroerd in de kast.

Ook onze loopgroepsleden deden een eigen wedstrijdje. Ook hier zouden de trainers wat meer deelnemers wensen. Maar goed in de volle zon, 5 km lopen op zaterdagmiddag. Dat is ook al een gigantische prestatie.  De meeste hadden ook nog de van Dam tot Dam loop in de benen.

Net voor de prijsuitreiking werd onze Gerard geëerd (zie apart verslag). We kunnen niet vaak genoeg zeggen hoe we zijn inzet waarderen.  Gerard is als vrijwilliger een onmisbare duizendpoot. Ieder lid kent hij.  En over ieder lid weet hij wel wat te vertellen.

Ook Voorzitter Frans werd onderscheiden met een medaille voor 25 jaar lidmaatschap. Hij is nog geen erelid. Want dat wordt je niet zomaar, ook niet als voorzitter.  Ook Paul  van Oosterhout (je moet ook niet gaan tennissen Paul), Riet Kools, Rita Meeuwesen & Ingrid Jansen waren 25 jaar lid van de vereniging. Hun medaille zal tijdens een andere gelegenheid worden uitgereikt.

Na een lekker ijsje was konden we eindelijk aan de prijsuitreiking beginnen. Trots stellen we dan ook onze clubkampioenen voor aan u voor

Kleuters                              Dané van Oosterhout & Lucas Vos

Mini Pupillen                     Lore Proost  & Rens Gulickx

C pupillen                           Evi Oomen & Tom Pijnenburg

B pupillen                          Femke Jacobs & Bend van Tilburg

A pupillen                           Femke Sprangers & Kian Schätzchen

D junioren                          Jody Slockers & Martijn Gulickx

C junioren                          Anouk Verheijen & Robbe van Tilburg

B junioren                          Claudia Verheijen

Senioren m                        Tom Michielsen

 

Loopgroepleden

Vrouwen                            Kim Hendrix

Mannen senioren           Tom Michielsen

Mannen Senioren          Erwin Gulickx

 

Claudia Verheijen werd  in 2003 als kleuter  lid van Gloria Atletiek  en kreeg het daarna ieder jaar voor elkaar om  clubkampioen te worden.  Dat wil zeggen dat ze vandaag voor de 14e keer clubkampioen werd.  Top Claudia, als trainer breng je ook al het geleerde nu enthousiast over op je atleten.

Natuurlijk zijn we trots op alle 100 deelnemers. Of je nou eerst of laatst bent. Iedere prestatie is goed. Steeds voor jezelf een beetje beter worden. De lat hoger leggen. Verbaasd zijn om wat je kan. Trots zijn op jezelf. Blij zijn voor je clubgenootje. Genieten! We hebben het allemaal gezien.

 

Langs deze weg danken we iedereen voor zijn of haar inzet om deze dag weer tot een succes te maken. We gaan ons nu opmaken voor het crossseizoen.

Klik hier om de uitslagen te zien

Foto’s Erwin

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *