Uitslagen en foto’s podia clubkampioenschappen

De eerste zaterdag van oktober clubkampioenschappen organiseren, dat is vaak vragen om moeilijkheden. Want het regent vaker met Baolse kermis dan dat het droog is. Maar dit jaar waren de weergoden ons zeer goed gezind. Het was een prachtige, sportieve dag! Wat hebben we genoten samen. ’s Morgens werd tot haar grote verbazing eerst trainster Dimphie in het zonnetje gezet. Dimphie is al jaren trainster bij Gloria Atletiek. Haar expertise als fysiotherapeute en haar opleiding als Atletiektrainer heeft de leden van Gloria Atletiek de afgelopen jaren al heel wat gebracht. Dimphie heeft aan het bestuur te kennen gegeven om te willen stoppen met het geven van trainingen. Natuurlijk betreuren we dit, want Dimphie is in onze ogen een geweldig kundige trainster. Dimphie blijft lid van onze vereniging en zal heus nog wel een keertje invallen. Maar ze wil niet meer wekelijks op het veld staan in weer en wind. Dimphie werd door onze voorzitter Frans tot haar grote verbazing in de bloemetjes gezet. Ze staat niet graag in het middelpunt van belangstelling, maar nam toch even de microfoon. Dimphie sprak de hoop uit, dat Gloria Atletiek een leuke laagdrempelige vereniging zal blijven ook in de toekomst.

Na dit memorabel momentje gingen we over tot de orde van de dag, onze clubkampioenschappen. De opkomst was redelijk goed te noemen. En door het mooie weer, hing er een geweldige sfeer. Geweldig om atleten hun PR te zien verbreken. Iedere keer weer met luid gejuich. Het hardste werd er gejuicht voor de prestatie van Evelien Versmissen. Evelien verbrak het clubrecord hoogspringen voor A pupillen meisjes met 2 cm. Met 1.37 heeft Evelien nu een geweldig clubrecord te pakken. Het tweede clubrecord was (alweer) voor Anouk Verheijen. Anouk liep tijdens de clubkampioenschappen 1 sec sneller dan tijdens de Benego. Anouk verbeterde dus haar eigen clubrecord bij de A pupillen meisjes op de 1000 meter. Ze liep 3.28.0! En dan nog een derde clubrecord, een bijzonder clubrecord. Laura Verheijen heeft sinds kort besloten dat ze stopt met atletiek. Jammer, want Laura is een meer dan goede atleet. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Al snel nadat ze “gestopt” was ging ze mee training geven. En op zo’n wedstrijddag is het toch wel leuk om weer gewoon mee te doen. Aangezien Laura nog tot het eind van het jaar ook lid is. Heeft ze en geldig clubrecord op haar naam gezet bij de A junioren meisjes. Laura stootte de kogel 7.48 ver. Sinds 1983 stond dit clubrecord op naam van Anja Olislaegers met 7.16. een flinke verbetering dus.

De verdere dag verliep sportief en voorspoedig. ’s Middags kwamen onze kleinste atleten! Vanaf 3 jaar mag je al bij Atletiek en het plezier wat van die kindersnoetjes straalde is onbetaalbaar. Onze 3,4 & 5 jarige hebben nu al laten zien, dat Gloria Atletiek nog een geweldige toekomst heeft!

Ruim op tijd, waren we klaar voor de prijsuitreiking. En meer dan trots zijn we op onze clubkampioenen. Voor de volledige uitslag vind u op onze website.
Langs deze weg dank aan alle ouders, juryleden en trainers voor hun hulp en aanwezigheid. De clubkampioenschappen zijn mede door jullie inzet fantastisch verlopen.

De clubkampioenen van 2013 zijn;
Kleuters; Imke Geenen & Mathijs Kools
Mini pupillen; Sterre Kielenstijn & Michiel Gulickx
C pupillen; Cas Seegers
B pupillen; Lieselot Staes & Martijn Gulickx
A pupillen; Anouk Verheijen & Julian Duijneveld
D junioren; Valerie van Meer & Lucas Duijneveld
C junioren; Claudia Verheijen & Joep Hermans
Senioren; Tom Michielsen
Hulpouders/trainers; Ruud de Rooij

Het zomerseizoen zit er nu op. zondag 20 oktober staat de eerste cross op het programma! We verheugen ons er weer op. Gaat het Gloria Atletiek weer lukken om in regio 13 een podiumplaats te behalen?

Klik hier om de uitslagen te bekijken!

De foto’s staan in ons fotoalbum. Als u hier klikt gaat u direct naar het fotoalbum.

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *