Verslag Enclavecross

Zondagochtend 5 december, Sinterklaas doet al vroeg zijn best om op alle plaatsen zijn presentjes te deponeren, dat zal niet meevallen dit keer. Een besneeuwd en bevroren landschap wat door de nachtelijke regenbuien alleen maar moeilijker begaanbaar wordt, er ontstaan dooi plassen, bevroren ondergrond vriest op en verandert in ijs, jaja 5 december en de winter moet eigenlijk nog beginnen. De organisatoren van de Mardenkro Enclave Cross krabde zich eens achter de natgeregende oren maar aan het afgelasten van het evenement werd niet gedacht, want , en dat begrijp je, de deelnemers aan de cross dag zouden allemaal geconfronteerd gaan worden met eerder vermeldde heerlijkheden.
In den lande werden heel wat evenementen afgelast, vreemd, want de wei van Ad Olieslagers stond in de ochtend volledig vol geparkeerd, overigens ging parkeren nog steeds goed, het wegrijden gaf in een aantal gevallen meer problemen. Hulde aan Herman Hendriks die aanwezig was met tractor en aggregaat van de firma van Eijk uit Alphen, Herman heeft met de tractor menig auto uit de grond kunnen trekken en weer op de weg kunnen krijgen.

Volop gearriveerde auto’s dus en daardoor ook volop deelnemers aan de Enclave cross, lopers laten zich niet zo gauw door het weer beïnvloeden. Om precies 10.30 uur viel het eerste startschot voor de pupillen wedstrijd reeks. Steeds weer grote groepen jeugdlopers van atletiekverenigingen uit de regio en natuurlijk leden van Gloria Atletiek stonden aan de start voor de wedstrijd in hun categorie. Gestimuleerd door ouders en Claudi Olieslagers stonden zij in grote getale aan de start voor hun wedstrijd, de opdracht was een grote opkomst en goed presteren , dit om punten bij elkaar te lopen voor het regionale cross-circuit waarbinnen onze pupillen en junioren, na het grote Attila uit Tilburg, nog steeds de tweede plaats innemen. Goed gedaan jongens en meiden !!
We zagen toch weer Gloria leden op het ere podium staan glunderen, de helletocht over het moeilijk begaanbaar parcours was ze niet eens aan te zien.
Ook tijdens de wedstrijd en prestatielopen over 5940 en 12000 meter werd volop strijd geleverd, met de concurrent, met zichzelf en met het parcours, we hadden een aantal uitstekende “namen” aan de start, bij de dames was het Edith van Beers die een aantal subtoppers weer haar hielen liet zien. Moe maar meestal voldaan kwamen de deelnemers stuk voor stuk over de finish en lieten zich de sportdrank goed smaken, na het omkleden was er de bar in de verwarmde circustent met kofie, thee, soep en broodjes knakworst die de krachten na het verorberen weer snel liet toenemen, ook de complimenten voor die groep atleten.
Wie ook een compliment verdienen zijn Luc Verheijen en Peter van Breda, beide amateur cross fietsers, die hadden aangegeven voor en achter de voortsnellende lopers te fietsen…. Zij hebben waarschijnlijk het meeste afgezien, de banden kleefden aan de ondergrond en sneeuwresten zorgden er voor dat onderdelen langzaam vastliepen, maar door gingen ze.
Uiteindelijk hebben zij de 10 afstanden met een totaal van ruim 25 kilometer goed doorstaan, ook goed gedaan jongens.

Rest ons nog alle vrijwilligers die op een of andere manier hebben geholpen het evenement te doen slagen heel erg te bedanken, maar ook gemeentewerken Baarle-Nassau en van Eijk grondwerken uit Alphen, bedankt voor de fantastische medewerking.

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *