Vrieskou in de Rijen

Rijen is altijd bij uitstek de koudste cross. Maar ondanks dat de thermometer -5 aangaf, bleek het in De Rijen toch goed toeven. Geen wind dit jaar, wel bevroren klei (dus geen verloren schoenen) en het zonnetje deed goed zijn best.

Tom mocht de spits afbijten voor Gloria Atletiek tijdens de Spiridoncross. Hij was met zijn vader gekomen, wat hem vleugeltjes leek te geven. Voor het eerst ging Tom tevreden naar huis. Daar zijn we blij mee. Want je moet de lat ook niet te hoog leggen voor jezelf.

Brim en Lander mochten daarna hun 1100 meter lopen bij de C pupillen . Ze werden respectievelijk 8e & 9e. Daarna was het de beurt aan de B pupillen waarbij we onze eerste podiumplaats hadden. Stan werd 2e , hij was wel de nr1 van Regio 13. Maar een jongen uit Vlaardingen ging er met het goud vandoor. Sep, die ook nog gaat proberen om 5 crossen te lopen voor het circuit werd 4e. Rens werd 7e, mede door een onsportieve duw na de start. Mirthe inmiddels ook een echte atleet is werd 6e bij de meisjes pupillen B.

Bij de A pupillen meisjes behaalde Freke zilver! Amber liep iets minder snel dan we van haar gewend zijn, misschien de gezellige logeerpartij bij opa en oma? Maakt niet uit Amber, volgende week weer een kans. Jitte liep gewoon gezellig haar wedstrijd. Zich vooral niet storend aan het geweld om haar heen.

Bij de A pupillen jongens verdiende Juul, Solar en Tim de punten voor Gloria Atletiek. Ook Solar lijkt de 5 wedstrijden nog te gaan halen.

D junioren meiden hebben we gewoon lekker veel en het zijn vooral gezellige meiden. Natuurlijk nemen ze zo’n wedstrijddag wel serieus. Maar de groeipijntjes belemmeren de dames wel eens in wat ze willen. Maar uiteindelijk zijn we trots op deze meiden.  Meike, Ziva, Valerie, Mirre, Femke en Imke zette hun beste beentje voor. Imke had vooral last van haar knie, maar liep de wedstrijd keurig uit.

Michiel en Rik waren de D junioren jongens van Gloria Atletiek. Michiel glunderde nog na van zijn topprestatie in Apeldoorn gisteren. Rik liet nog nooit zoveel atleten achter hem.

Arne was enige junior C die voor Gloria uitkwam. Vic was geblesseerd en Timo, Martijn en Mathijs streden in Apeldoorn bij de Indoor. Arne behaalde een keurig 6e plaats Wat hem in regiocircuit zeker weer wat plaatsjes omhoog oplevert.

Gitte en Nikki waren onze laatste jeugdatleten die aan de bak moesten voor maar liefst  4050 meter moeten lopen. Nikki loopt dit jaar als nooit te voren en was steeds de sterkste. Maar vandaag moest ze Gitte voor laten gaan vanwege maagpijn. Bij de B junioren komt ook al wat meer denkwerk kijken. Ze lopen niet meer zo blij en vrolijk als pupillen. Maar bedenken allerlei scenario’s waar energie in gaat zitten.  Voor Nikki zullen de laatste 2 crossen dan ook spannend worden of ze haar 2e plek kan behouden. Janiek van ACW moet alle wedstrijden nog lopen, terwijl Nikki in ieder geval haar 5 wedstrijden heeft gelopen. Kom op Nikki. Je kunt het.

De middag was het crossveld voor de volwassen. Helaas deed alleen onze Frans mee. Erwin zat natuurlijk in Appeldoorn. Maar chapeau Frans, jij sprokkelde toch nog wat puntjes bij elkaar. Frans werd 12 bij d M55 en liep 7925 meter in 39.02

Volgende week naar Breda. Zorg dat je ruim 45 minuten voor je start aanwezig bent (liever nog langer). Hier geen verwennerij, maar moet je zelf je startnummer ophalen!!

Zondag 3 februari de allerlaatste van dit seizoen in Dongen. Wat zou het gaaf zijn als er nog meer atleten mee zouden gaan. Dus doe eens gek, ouders en ga samen met uw atleet een zondagochtend op pad.

Uitslagen Gloriarens

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *