Warandeloop 2019

Half november is de tijd van hèt cross weekend van het jaar bij de Warandeloop te Tilburg. Na twee jaar te zijn uitgeweken naar de Beekse Bergen vanwege de EK cross, dit jaar weer als vanouds bij de Universiteit te Tilburg. Met Gloria atleten uiteraard.

Zaterdag was een dag met ups en downs. Tom liep bij het special event een mooie wedstrijd en was tevreden over de groei van zijn snelheid en het effect van zijn spikes. Lander en Brim gingen daarna van start, Lander had helaas zijn dag niet, gelukkig liep Brim als vanouds. Ook Myrthe, Jitte en Amber konden van start in het doorgaans sterke deelnemersveld bij de Warandeloop. Amber had wat last van een griepje, net als Rens die ziek zijn wedstrijd voltooide en later verstek zou laten gaan bij de estafette. Stan liep zeer knap naar de 5e plaats en Niels genoot met volle teugen van de ambiance.

Freke, Meike, Ziva en Imke mochten de eer hoog houden bij de junioren, net als Valerie, die er ook deze keer weer bij was. Juul en Stefan vertrokken samen, maar tijdens de wedstrijd waren plots Stefan kwijt. Hij had zijn enkel omgezwikt en was door de EHBO voor verzorging uit de wedstrijd gehaald. Gelukkig gaat nu alles weer goed en kon Stefan toch een medaille mee naar huis nemen.

Michiel heeft al lang last, maar weet nu wat de oorzaak is en is terug in opbouw. De snelheid is er nog niet, maar toch wilde hij die ene concurrent voorbij voor de eindstreep, en dat lukte. Vic liep ook een zeer goede wedstrijd in het sterk internationaal deelnemersveld.

Na de individuele onderdelen, was het de beurt aan de estafette teams met Brim als vervanger voor Rens. Knap om als B pupil te lopen tegen A pupillen. Helaas geen medaille maar het is mooi om te zien dat er voor elkaar wordt gestreden. Chapeau! Nadat Eddy bij de masters had gelopen en er nog genoten werd van het springkussen en de frietjes, kon iedereen snel naar huis.

Zondag stonden onze A en B junioren aan de start. Nikki, Mathijs, Arne en Timo liepen in een internationaal deelnemersveld. Deze bleek een maat te groot voor de trots van Gloria, maar desalniettemin werden er punten gescoord voor het regio klassement.

Volgende week onze eigen Enclave Cross.

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/Ve8Qyv3tnqs17nLH9

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *