Warandeloop – NK Cross 2022

Elk jaar in November, wordt in Tilburg de grootste cross van Nederland georganiseerd. Een heel weekend lang zijn er diverse cross- en wandelonderdelen waar de elite maar ook de recreant aan mee kan doen. Niet zo gek dat Gloria een vaste klant is in het Warandebos.

Dag 1: Voor een aantal Gloria atleten was het de eerste wedstrijd op vreemde bodem, best spannend om dan gelijk aan een NK te mogen deelnemen. Nadat Tom met een puike inhaalactie een mooie prestatie had neergezet, stonden Liv, Lieke en Noor aan de start alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. Toch was er gezonde wedstrijdspanning aanwezig om zo te komen tot een mooie uitslag. Jan liet wederom zien dat hij in vorm is en werd knap 4e, gevolgd door Enzy en Xander die tot op de meet een onderlinge wedstrijd uitvochten. Marit volgde haar broer en werd ook 4e in een taai deelnemersveld. Guus en Pim streden zij aan zij en hun voorbeeld werd gevolgd door de heren van de U14, Stan, Lander en Rens. Amber mocht de dag in stijl afsluiten en daarna kon iedereen weer naar huis. Voorzitter Frans liep ondertussen de 10km bedrijvenloop in een tijd van 53.28 ondanks een lichte blessure en Tom Michielsen kon zijn 5km blessure vrij uitlopen. Tom en Melissa liepen ook nog de estafette in een combi team met Attila en waren na afloop zeer tevreden.

Dag 2: Zondag is de dag van het cross gala met dit jaar wederom het Nederlands Kampioenschap. Rik en Michiel openden het bal, en hoe, een bliksemstart van deze categorie U18. Met jeugdig enthousiasme stortten ze zich op de 4300 meter in een heel sterk deelnemersveld. Ook Nikki moest aan de bak tegen Nederlandse en internationale toppers. Ze werd 7e in de categorie U23, knap gedaan. Joyce, Joost en Erwin mochten de dag afsluiten met de businessrun. Waar Erwin koos voor de 5km, gingen Joyce en Joost voor de volle 10km. Goed gelopen!

Uitslagen: https://evenementen.uitslagen.nl/2022/warandeloop/

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/vznHEkHXh8gxXRUs9

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *