Zilver voor Linsy in het Olympisch Stadion

Hierbij een verslag van de 1k Runaway finale die Linsy Heestermans zondag 31 augustus heeft gelopen in het Olympisch Stadion in Amsterdam tijdens de NK atletiek.

Om 9 uur  was Linsy al bij het Olympisch Stadion, op tijd want te laat betekende geen deelname. Het ging er allemaal heel officieel aan toe. Eerst maar het startnummer ophalen. Linsy kreeg startnummer  1 omdat ze bij de selectiewedstrijden de snelste tijd had weggezet. Aan de selectiewedstrijden hadden 402 kinderen meegedaan en de 25 beste mochten naar de finale in het Olympisch Stadion. Dus alle kinderen die meededen waren dus gewoon heel goed.

Om 10.26 moest Linsy zich melden bij de callroom. Vanaf nu moest ze het helemaal zelf gaan doen. Papa en mama  moesten naar de tribune en mochten daar haar race gaan bekijken. En het was spannend. De nr. 1 liep al snel weg van de rest. Linsy liep even tweedes ,  maar werd al snel ingehaald, waardoor  ze derdes hing. Gelukkig zat er een flink gat op de nummer 4, dus een podiumplaats was vrijwel zeker. Maar toen kwam de laatste 200 meter, iets wat niemand meer hadden verwacht, Linsy zette haar aanval in en het lukte haar om die tweede plek te veroveren.  Ze liep een schitterde race in een tijd van 4:06.17. Na een hele mooie huldiging op het grote podium hebben we gezellig naar de volwassenen gekeken, want in het Olympisch stadion vonden die dag alle finales plaats van de NK atletiek. Het was een geweldige ervaring en het smaakt naar meer.

Linsy namens Gloria Atletiek  GEFELICITEERD!

podium

Reacties

 1. Gerard Wouters
  3 augustus 2011 om 11:17

  Geweldig Linsy, we zijn trots dat je lid bent van Gloria.
  Een geweldige prestatie!!!!

  NAmes het bestuur,
  Gerard Wouters

 2. Anke
  3 augustus 2011 om 19:07

  Gefeliciteerd Linsy! We zijn supertrots op je, bedankt voor de leuke dag! Groetjes, Ronald & Anke

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *