Gloria atleten sloten het jaar 2016 in Sprundel en Hilvarenbeek

GOUD EN ZILVER VOOR GLORIA ATLETIEK

Op tweede kerstdag stond er dit jaar wederom de kerstcross in Sprundel op het programma en de kerstcross van Tof bij de Galderse meren. Voor de familie Gulickx is de wedstrijd in Sprundel een jaarlijks uitje.  Wellicht een van de ludiekste en oudste crossen van Nederland terwijl Tom zijn spikes aantrok om de modder in Galder te trotseren.

Volgens traditie is er op de laatste dag van het jaar een stratenloop in Hilvarenbeek. 5 leden van Gloria Atletiek wilde nog éénmaal in 2016 alles geven voor een podium plek. Als eerste waren Erwin, Linda en Tom aan de beurt. Ze namen deel aan de 5 kilometer welke werd afgelegd op een nieuw parcours. Tom ging meteen als een speer van start. Na de eerste van de 2 rondjes kwam hij als 2de door. Gedurende de rest van de wedstrijd wist hij deze plek vast te houden en finishte in een tijd van  17:14 min. Erwin kwam met een tijd van 22:28 min. over de streep en weer iets later volgde Linda in een tijd van 22:45 min. Het blijft telkens weer mooi om de naam van Gloria Atletiek tijdens de wedstrijd en prijsuitreiking door de luidsprekers te horen galmen.

Na de 5 kilometer stond de wedstrijd voor de jeugd op het programma. Alle categorieën, van de mini-pupillen tot aan de D-junioren, liepen dezelfde afstand, 1 kilometer. Het parcours was heel makkelijk, gewoon 2 en een half rondje over de atletiekbaan welke in Hilvarenbeek van beton is. Iedereen startte samen dus het verschil in snelheid was zeer groot. Ook al was het super koud, Michiel en Rens gingen er 100% voor. Het was voor de toeschouwers niet meteen duidelijk wie er nu bij welke categorie bij de beste 3 zat, maar daar maakte niemand zich zorgen over, er was immers toch elektronische tijdwaarneming. Maar helaas, net als al vaker bij deze wedstrijd ging het niet goed. Of het nu aan de administratie van Achil ’87 lag of aan de kwaliteit van het materiaal van ChipTiming-system, geen idee, maar er kon na afloop van de wedstrijd geen verdeling gemaakt worden per categorie bij de jeugd. Helaas wisten we toen nog niet dat Rens als eerste over de streep was gekomen in zijn categorie en dat Michiel helaas net naast het podium was beland, de 4de plek dus. Dit viel pas later in de middag op internet te lezen. Toch jammer dat een kind van 6 niet op het podium kan omdat er iets fout gaat aan de finish. Hoe dan ook, deze 5 top atleten hebben het jaar 2016 goed afgesloten en ze gaan zeker in 2017 door om de naam van Gloria Atletiek hoog te houden.